Dimecres, 01 Març 2017 20:28

El projecte 'Camins Pirineus' posicionarà l'Alt Urgell com un referent ecoturístic

Valorar aquest article
(0 vots)
El projecte té un pressupost de 2,1 milions d'euros. El projecte té un pressupost de 2,1 milions d'euros. Governació

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat avui en la presentació del projecte FEDER Camina Pirineus: Creació de la xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El president de l'ens comarcal, Jesús Fierro, i el diputat d'Acció territorial, Antoni Navinés, han presentat el projecte al mirador del costat de la capella de Sant Antoni al municipi d’Alàs i Cerc. El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost 2,1 milions d’euros, dels quals el Govern en finançarà 924.000 a través dels fons FEDER.

La consellera Meritxell Borràs ha destacat la bona feina i el treball en xarxa que ha realitzat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb aquest projecte, que ha estat el que ha rebut la puntuació més alta dels 53 projectes presentats a l’eix 6 del FEDER. “És un projecte que beneficia i que han viscut tots els ajuntaments i que posa en valor el patrimoni i la natura amb la creació d’aquesta xarxa de senders i amb una aplicació innovadora”, ha assegurat. Així mateix, la titular de Governació s’ha mostrat convençuda que el projecte “serà motor econòmic i que crearà ocupació, respectant l’entorn natural”. Borràs també ha subratllat el fet que el Govern destina els diners del FEDER directament al món local, perquè “des d’on es coneix de prop la realitat és des d'on es poden impulsar projectes positius per al territori”.

Fierro ha remarcat la importància que “els 19 ajuntaments i les 11 EMD de la comarca s’hagin posat d’acord per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques” i ha agraït la feina realitzada per “reflectir la voluntat i l’estratègia compartida de tots els municipis de la comarca”.

D’altra banda, el diputat d'Acció territorial de la Diputació de Lleida també ha destacat que aquest projecte serà d’utilitat per a tots els municipis de la comarca, i ha recordat que hi ha un altre projecte de la Diputació, el FOREST4LOCAL, que es va presentar la setmana passada,  que rebrà cofinançament del FEDER, i  que també beneficia la comarca. 

La iniciativa del Consell Comarcal inclou la creació d’una xarxa de senders, recursos i serveis ecoturístics de l’Alt Urgell, mitjançant la recuperació i valorització del patrimoni cultural i natural, incorporant la innovació en la promoció i gestió turística. Així, es proposa la creació de l’aplicació 'Alt Urgell a la carta', que situarà el paisatge com un element central en la creació de producte turístic, i implementarà un model de gestió col·laboratiu públic-privat, amb visió comarcal i basat en els vetlladors de territori, per contribuir al creixement sostenible, integrador i intel·ligent, que posicioni la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu.

Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

A la presentació del projecte hi han assistit la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós; el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d'Administració Local, Montserrat Mundi;  la directora territorial de Governació a Lleida, Anna Feliu; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla i l’alcaldessa d’Alàs i Cerc, Carme Ribó.

 

Llegit 399 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar