Dijous, 25 Maig 2017 17:19

Comença la cinquena fase de la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà

Valorar aquest article
(0 vots)
Visita a l'inici dels treballs. Visita a l'inici dels treballs. Subdelegació del Govern

La cinquena fase de restauració de la col·legiata de Santa Maria d'Organyà ha començat aquest dijous 25 de maig. L'actuació, pressupostada en 170.000 euros, preveu la restauració completa del paviment de l'església, un estudi arqueològic del subsòl, la restauració de la façana principal i el campanar, l'arranjament del cor i la megafonia i la neteja de les vidrieres del temple. La inversió la finança de manera íntegra el Ministeri de Foment a través del Programa de Rehabilitació Arquitectònica.

En l'acte d'inici d'obres, la Subdelegada del Govern, Inma Manso, ha estat acompanyada pel primer tinent d'alcalde d'Organyà, Mariano Carbonell, i per tècnics de l'empresa que executarà els treballs. La previsió, i així ho ha indicat la Subdelegada, és que les tasques es completin durant el segon semestre de l'any.

Per Manso, l'execució d'aquest projecte evidencia el compromís del Govern d'Espanya amb el Patrimoni Històric Arquitectònic i la seva voluntat de dinamitzar mitjançant inversions com aquesta l'economia de zones rurals en què el turisme es configura com a motor econòmic

La col·legiata de Santa Maria d'Organyà és un temple romànic del segle X catalogat des de 2006 com a Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. El temple; de planta basilical, tres naus i un absis romànic; és un dels monuments del seu tipus més destacats de la província.

 

 

Llegit 521 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Maig 2017 17:59

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar