PP
Divendres, 06 Juliol 2018 15:14

L'INCASÒL inicia la restauració de l'església de Sant Martí de Bescaran, a les Valls de Valira

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat la rehabilitació de l’església de Sant Martí de Bescaran, situada al municipi de les Valls de Valira a l’Alt Urgell. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Construccions Orgel·lia, SL per un import de 67.760 € i compten amb un termini d’execució de 5,5 mesos.

La rehabilitació es basa en un projecte de l’arquitecte Miquel Duelo Nebot i consistirà en la rehabilitació de la coberta de la nau de l’església que es construirà amb la restitució dels material originals, i la substitució dels baixants pluvials i del remat de la coberta del campanar, la impermeabilització exterior del mur de contenció nord, la pavimentació de l’era del costat i l’arranjament del revestiment interior dels paraments verticals malmesos. El deteriorament general de l’immoble s’ha vist agreujat en els darrers temps per l’entrada d’aigua en diferents punts de l’església, principalment per la coberta que manifesta una manca d’estanquitat, i pels murs perimetrals de contenció, sense impermeabilització.

Els promotors del projecte són l’Entitat municipal descentralitzada de Bescaran, el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, el Bisbat d’Urgell i l’INCASÒL dins del programa Reviure les velles ciutats. L’INCASÒL aportarà un màxim de 63.977 euros, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Entitat descentralitzada aportarà 7.000 euros i el Bisbat un total de 2.404 euros.

L’església fou declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell el 14 d’octubre de 2010.

Llegit 501 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar