Divendres, 29 Març 2019 14:13

Interior facilitarà la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules als municipis de l'Alt Urgell

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la reunió. Un moment de la reunió. Interior

La directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, ha participat avui a la reunió del Consell d’Alcaldes de la comarca de l’Alt Urgell, encapçalada pel seu president, Jesús Fierro. En el transcurs de la reunió i en relació a la seguretat dels municipis de l’Alt Urgell, Meseguer ha explicat als assistents que el Departament d’Interior oferirà als municipis que no disposin de Policia Local, la possibilitat d’instal·lar sistemes de videovigilància a través d’un conveni entre ambdues administracions.

Es tracta d’un acord que permetrà la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules, amb una funció preventiva i dissuasiva, i que permetrà també identificar possibles il·lícits administratius i penals.

En aquest moment, des de la Direcció General de la Policia s’està estudiant quina és la millor manera d’implementar aquesta iniciativa ja que requereix una processos complexos tant pel que fa al sistema, com a la contractació. Per aquest motiu primer es farà una prova pilot que determini la forma més ràpida i eficaç de posar-ho en marxa arreu de Catalunya.

L’acord, al qual es podran subscriure els municipis, quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana, determina que seran els ajuntaments qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l’emmagatzematge, custòdia i visionat de les imatges correspondrà a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

 

Llegit 171 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar