Dimarts, 18 Juny 2013 10:33

La rehabilitació de les places d’Oliana guanya un premi europeu

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han convocat el I Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. El Premi es convocarà cada 2 anys i té la vocació d’esdevenir un referent a nivell europeu. En la seva primera edició, una de les actuacions guardonades ha estat la urbanització de tres places al municipi d’Oliana, projectada pels arquitectes Eva Girona i Joaquim Pérez i executada per l’Institut Català del Sòl.
La urbanització de les places Mare de Déu dels Àngels, Mossèn Albert Vives i del Cementiri d’Oliana es va plantejar com una intervenció conjunta, que aplica els mateixos criteris, amb la idea de generar la màxima continuïtat topogràfica, evitant així els murs de contenció.
La plaça Mare de Déu dels Àngels originàriament era una esplanada a dos nivells amb una escala que permetia l’accés a l’església, la plaça de Mossèn Albert Vives està al començament del carrer Major, projectat al s. XVI, i la plaça del Cementiri és un solar que forma part del teixit urbà des del s.XVIII. Totes elles es trobaven en mal estat, amb espais buits i desaprofitats, pavimentades amb formigó i poca vegetació i cap mobiliari urbà.
L’obra, acabada l’octubre del 2010, va consistir en els enderrocs de les estructures malmeses amb la recuperació de les pedres originals; i també en pavimentar, enjardinar, millorar les instal·lacions d’enllumenat i aigua i col·locar mobiliari urbà.
Els promotors del projecte han estat l’Ajuntament d’Oliana, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure Velles Ciutats.
 

Llegit 1777 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar