Dimecres, 30 Octubre 2013 17:30

El president de la Diputació de Lleida inaugura el nou consultori mèdic d'Organyà

Valorar aquest article
(0 vots)

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimecres el nou consultori mèdic d’Organyà, en el marc de la visita que ha fet a la comarca de l’Alt Urgell. L’equipament ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida per al seu finançament. Concretament, la institució hi ha col·laborat amb més de 800.000 euros, que correspon al 85% de la inversió. El Servei Català de la Salut ha assumit el 15% restant dels 986.173,20 euros totals. L’acte ha comptat també amb la participació del director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i de l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol.
En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha explicat que es tracta de dues actuacions que responen a la voluntat de la Diputació de Lleida de dotar els petits municipis d’aquells equipaments necessaris pels ciutadans perquè tinguin els millors serveis des de la proximitat.
El centre sanitari, ubicat al carrer Capella de Sant Josep, disposa de 254 metres quadrats útils i consta de 4 consultes (1 de medicina general, 2 d’infermeria i 1 de pediatria), recepció, administració, arxiu, 2 dormitoris, vestidor, 2 lavabos, magatzem i neteja.
El consultori compta amb un metge de família, una infermera, un pediatra, una treballadora social i una unitat d’admissió i atenció a l’usuari.
De les noves instal·lacions destaquen el sistema de terra tèrmic radiant i, especialment, la producció d’energia mitjançant la geotèrmia. L’edifici està soterrat, amb una sola façana a la via pública i dues façanes als corresponents patis interiors d’il·luminació i ventilació, rodejats pels murs de contenció de terres dels tres laterals enterrats.
En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha puntualitzat que es tracta d’una obra que “amb la crisi econòmica actual potser no s’hauria pogut fer, però que està pensada amb un criteri de sostenibilitat important que tindrà el seu retorn econòmic” amb l’eficiència energètica que s’obtindrà a mig termini.
D’altra banda, Reñé ha indicat que la Diputació destina 17 milions d’euros aquest any 2013 a equipaments sanitaris, entre els quals hi ha el nou consultori mèdic d’Organyà inaugurat aquest dimecres, una actuació a l’Hospital de la Seu d’Urgell o l’ampliació i reforma del CAP de Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, amb una aportació de 927.000 euros.
En el marc de la visita a l’Alt Urgell, el president de la Diputació de Lleida  també ha inaugurat les obres d’arranjament de la carretera LV5118a, de la C-362 a Peramola, i de la LV5119, de la C-362 a Tragó.
Aquesta actuació ha estat adjudicada  per 220.708,10 euros a l’empresa a M i J Gruas i les obres han consistit en la millora del drenatge profund, l’eixamplament lateral de la plataforma, l’afermat i la senyalització horitzontal corresponent.
A la carretera LV-5119 també s’ha ampliat la zona d’intersecció amb la carretera C-362 millorant els moviments d’entrada i sortida. A la carretera LV-5118a també s’han pavimentat els accessos a dos camins adjacents del marge dret de la via.

Llegit 1414 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar