Divendres, 04 abril 2014 17:48

La Diputació vol que la UdL participi en la creació de l’observatori turístic

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

La Diputació  de Lleida i la Universitat de Lleida (UdL) treballaran en la creació d’un Observatori Turístic en base a la recopilació, tractament, elaboració i difusió estadístiques quantitatives i qualitatives de màxim rigor que posin de manifest la realitat estructural, temàtica i territorial del turisme a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i la Val d’Aran. Així ho ha explicat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, coincidint amb la inauguració del Saló Internacional de Turisme de Catalunya SITC 2014.

L’objectiu és crear una col·laboració permanent i activa entre la UdL i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb l’objectiu de promoure la investigació fonamentalment aplicada, però també la bàsica, de les problemàtiques i potencialitats del turisme d’interior, rural,  urbà i de muntanya a la demarcació de Lleida. Aquesta recerca es posarà al servei de les administracions territorials lleidatanes i es contribuirà a la seva difusió entre el teixit productiu empresarial del turisme de les nostres comarques.

 

La Diputació promociona l’oferta turística de Lleida al SITC

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, promociona a partir d’aquest divendres l’amplia oferta turística lleidatana en el marc del Saló Internacional de Turisme de Catalunya SITC 2014, que ha inaugurat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, a Barcelona.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat el saló en aquest primer dia juntament amb el vicepresident tercer, Pau Perdices; el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.

La gastronomia i el senderisme són part de l’oferta global que es promocionarà en aquest saló que se celebra del 4 al 6 d’abril al recinte firal de Montjuïc. La institució, en col·laboració amb els consells comarcals, disposa d’un espai propi, compartit amb la resta de demarcacions catalanes, on és lliura tota l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida.

També disposa d’un segon espai dins l’àrea gastronòmica del SITC, on el públic podrà degustar productes i plats de la gastronomia lleidatana. El Patronat de Turisme també ha editat la guia “Pas a pas”, que recull 26 itineraris.

El visitant també hi trobarà tota la informació sobre la nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura, que es presentarà el 9 d’abril.

El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha impartit aquest mateix divendres una conferència al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

Llegit 2430 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 abril 2014 18:04

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar