Divendres, 11 abril 2014 09:50

L'aeroport d'Alguaire oferirà vols directes a Tel-Aviv a partir del 27 de juny

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

L'aeroport d'Alguaire oferirà a partir del proper 27 de juny vols directes amb Tel-Aviv. Concretament s'oferiran 20 vols durant aquest estiu (10 d’anada i 10 de tornada) i 20 més durant la propera temporada d’hivern. Arkia operarà mitjançant avions Embraer 190, amb capacitat per a 110 passatgers. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha mostrat la seva satisfacció perquè un projecte de territori com Perseguits i salvats tingui ressò internacional i hagi estat un dels factors determinants perquè les negociacions perquè l’aerolínia israeliana Arkia, la segona més important d’aquest Estat, aposti per les terres de Lleida com a destinació turística, amb vols directes entre Tel-Aviv i l’aeroport Lleida-Alguaire.

Reñé ha agraït l’esforç d’Aeroports de Catalunya i de la Generalitat en aquest procés i ha destacat la “capacitat internacionalitzadora de la Diputació de Lleida a través del Patronat de Turisme i de l’IEI” i el treball per atraure a les comarques lleidatanes molts més turistes d’Israel, “un Estat proper i similar en molts aspectes culturals e històrics amb Catalunya”.

Reñé també ha explicat que aquesta proposta “posa en valor un dels equipaments que tenim a les comarques de Lleida que ja compta amb una activitat durant la temporada d’hivern i que ara es pot complementar amb vols a l’estiu”.

“Avui posem en marxa una activitat que té la voluntat de ser perdurable en el temps, que s’incrementi i que faci possible que molts més israelians visitin les comarques lleidatanes”, ha indicat Reñé.

 

Impulsen una campanya de promoció de Lleida a Israel

La posada en marxa dels vols anirà acompanyada d’una campanya promocional en la que la Diputació de Lleida destinarà 60.000 euros i que inclourà l’edició de 20.000 revistes amb l’oferta turística de Lleida que es distribuiran als avions de l’aerolínia Arkia, la inserció de publicitat a la seva pàgina web i la instal·lació de tanques publicitàries a l’aeroport de Tel-Aviv. A més, es participarà en un vídeo promocional de les comarques lleidatanes que es passarà als 757 vols de la companyia.

Reñé ha explicat que aquest impacte publicitari de les comarques de Lleida arribarà als 100.000 passatgers mensuals que Arkia té a tot el món i als 60.000 subscriptors del butlletí de noticies de l’empresa.

Per la seva part, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha destacat la col·laboració institucional i l’aliança estratègica que s’ha creat entre la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i Aeroports de Catalunya per tirar endavant aquest projecte que posa en valor l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Arkia és la segona aerolínia d’Israel, amb una flota de nou avions que serveixen 50 destinacions a 28 països europeus i a les antigues repúbliques soviètiques. La companyia ofereix també serveis turístics, tant directament com mitjançant empreses subsidiàries, possibilitant la contractació de paquets de vacances d’esquí, circuits i estades en hotels, especialment en grans ciutats europees i en destinacions mediterrànies.

A banda dels nous vols xàrter entre Tel-Aviv i Lleida-Alguaire, l’aerolínia ja operava vols regulars entre Israel i Barcelona des de l’any 2008. En conjunt, Arkia mou aproximadament un milió de passatgers anuals.

La posada en marxa dels vols directes entre Tel-Aviv i l’aeroport de Lleida-Alguaire ha estat un dels objectius de la Diputació de Lleida els darrers mesos i la seva materialització és conseqüència de les negociacions que es van iniciar a la fira de Tel-Aviv el passat mes de febrer, on el president Joan Reñé es va desplaçar acompanyat de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i del seu director, Jordi Blanch.

El passat 2 d’octubre la corporació lleidatana va presentar a Tavascan el projecte de recuperació de la memòria històrica, Perseguits i salvats, que va ser l’inici d’una sèrie de contactes i trobades entre la Diputació de Lleida i responsables culturals, turístics i polítics de l’Estat d’Israel.

D’aquests contactes en sorgí un compromís mutu de col·laboració per donar a conèixer la importància de la cultura jueva a les terres de Lleida, que s’ha traduït en la l’organització el passat mes de març de la Setmana Lleida-Israel, en els acords amb el Museu de la Diàspora de Tel-Aviv per poder exposar el projecte Perseguits i salvats o en la coproducció d’un documental amb TV3.

Catalunya és considerada una destinació preferent per al turisme israelià amb el Pirineu de Lleida, en general, i el Parc Nacional d’Aigüestortes, en particular, que anualment rep uns 16.000 israelians.

Llegit 2441 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar