Dissabte, 10 Desembre 2016 10:03

Presó pel pare de la Nadia i retirada de la custòdia a la mare

Valorar aquest article
(0 vots)

El jutge va ordenar ahir al vespre presó provisional, comunicada i sense fiança per a Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, la nena d’11 anys malalta de tricotiodistròfia, a qui acusa d’haver estafat amb els diners recaptats a través dels donatius per tractar la seva filla. Així mateix, el magistrat va deixar en llibertat provisional amb càrrecs Margalida Garau, la mare de Nadia, i va retirar a la parella la pàtria potestat de la menor, de la qual es fa de moment càrrec una familiar. Pare i mare estan imputats per un delicte d’estafa.

Els pares de la Nadia havien recaptat 918.000 euros en donatius que s’havien de destinar a intervencions mèdiques de la nena  que, finalment, no s’haurien dut a terme, segons van informar els Mossos d’Esquadra. D’aquesta quantitat, se n’havien gastat 600.000 euros en altres despeses que no tenien cap mena de relació amb el tractament mèdic de la menor.

La policia catalana també va revelar que Blanco va ser detingut dimecres després de fugir d’un control policial a la Cerdanya. En el moment de la detenció, l’home, de 52 anys i nacionalitat espanyola, portava 1.450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics d’alta gamma, així com una pistola de fogueig a més de cartutxos de rifle. Posteriorment els Mossos també van detenir la mare de la menor, de 44 anys i nacionalitat espanyola, a la comissaria de la Seu d’Urgell.

El mateix dia 7 de desembre, prop de la mitjanit, els agents van fer un escorcoll al domicili familiar de Fígols i Alinyà. Els policies hi van trobar 1.845 euros en efectiu, 32 rellotges d’alta gamma valorats en 50.000 euros, una estilogràfica, un ordinador, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots d’alta gamma, a més de marihuana.

La investigació ha conclòs que els pares de la menor serien els presumptes autors d’un delicte d’estafa, com es desprèn dels estudis dels moviments bancaris i dels diversos testimonis del cas. En aquests moments encara no es pot determinar el nombre total d’afectats tot i que es tractaria d’un nombre molt elevat de persones.

Un dels moments en què els pares haurien obtingut una suma més gran de diners es va produir en un programa televisiu, adreçat a recaptar el màxim de diners destinats a l’eventual cura de la nena. Entre el 28 de novembre i el 5 de desembre van aconseguir 300.000 euros.

Els saldos dels comptes bloquejats a la parella ascendeixen a 319.676 euros en dipòsits que havien efectuat en dues entitats bancàries. De l’estudi dels moviments dels comptes se’n desprèn una gran quantitat de reintegraments i despeses sense que tinguessin cap mena de relació amb el tractament mèdic de la menor. Cal destacar que la casa de lloguer on residia la família tenia un cost anual de 9.800 euros que assumia l’associació creada per recaptar fons per a la nena i que s’havia fet un pagament a una empresa d’automoció per valor de 24.500 euros.

Llegit 770 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar