Dimecres, 26 Juliol 2017 14:21

Inauguren les obres de restauració de la catedral de Santa Maria d'Urgell

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de l'acte inaugural. Un moment de l'acte inaugural. Subdelegació del govern a Lleida

El director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente, acompanyat del subdirector general de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE), Carlos Jiménez, ha inaugurat avui les obres de restauració i consolidació del conjunt catedralici de Santa Maria d'Urgell a la Seu d’Urgell. La intervenció ha suposat una inversió total de 685.911,83 euros i l'ha portat a terme l'IPCE dins del Pla Nacional de Catifes, i a partir del Pla Director de la Seu d'Urgell, que va ser redactat el 1995.

Els treballs realitzats durant dotze mesos al conjunt de la Catedral de Santa Maria d'Urgell han afectat el seu propi temple, el claustre i l'antiga aneixa de la Pietat. A la catedral s’han reparat les cobertes de l'absis, el cimborri i les torres, i a la façana nord s’ha construït una càmera enterrada de ventilació, a manera de galeria amb volta tradicional a la catalana. A més, s'ha dut a terme una nova pavimentació a la zona enjardinada d'aquesta façana nord, i s'han impermeabilitzat, sanejat i repassat les voltes dels campanars, escales i estades. En el claustre, un equip de restauradors i arqueòlegs ha intervingut a les aigües nord, oest i est, seguint un rigorós pla de restauració arqueològica dins del marc de la Carta de Venècia de l'ICOMOS. A l'antiga església de la Pietat s'han restaurat la coberta, els seus forjats, l'aleró i les mènsules de fusta, i la zona de façana nord.

En totes les seves fases, la intervenció s'ha regit per principis de restauració arqueològica en què predominen els tractaments conservatius sobre els reconstructius, i restringint al mínim els àmbits d'intervenció, que en tot cas han partit dels resultats de diversos estudis previs: anàlisi de les roques i de les fustes, estudis arqueològics i informes dels procediments de restauració anteriors.

Llegit 1608 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar