Dijous, 25 abril 2013 17:02

Les Rutes Guiades 2013-14 ofereixen 45 sortides per la Seu i l’Alt Urgell

Valorar aquest article
(0 vots)

Les Rutes Guiades per la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell per la temporada 2013-2014 ofereixen un total de 45 sortides diferents, 8 més que en la darrera edició. El llibret que recull totes aquestes rutes fou presentat el pasat 22 d’abril pel tinent d’alcalde de Promoció, Lluís Biosca, i pel vicepresident del consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josep Camps.
Biosca va remarcar que amb aquesta proposta “es pretén fer conèixer el patrimoni natural i cultural, així com els artesans agroalimentaris del territori, de la mà de totes aquelles entitats de la Seu i comarca que treballen per la seva preservació i difusió”. Per la seva part, Camps va subratllar que des del Consell Comarcal s’ha tornat a apostar per les sortides Els dimecres, coneixem l’Alt Urgell que tindran lloc cada dimecres del mes d’agost, adreçades especialment als turistes que es troben de vacances per la comarca i que presenten un “gran interès històric i cultural, ja que es visitaran espais emblemàtics del romànic”.
La primera sortida d’aquestes rutes guiades tindrà lloc aquest diumenge 28 d’abril, que proposa visitar un gulag a la Solana d’Aravell, concretament el camp de treball número 2 que fou un camp de presoners desafectes a la República que va funcionar en aquest espai natural en els darrers mesos de la Guerra Civil. Aquesta sortida cultural està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Del total de les 45 rutes guiades, 14 són sortides a peu; 10 són rutes culturals, ; 4 rutes naturalistes, i 4 rutes de marxa nòrdica. També repeteix la Ruta del Formatge amb la visita a 6 formatgeries de la comarca, organitzada per l’Espai Ermengol; 2 en bicicleta, i 5 sortides amb raquetes de neu.

Llegit 1937 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 abril 2013 17:37

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar