PP
Dimarts, 30 abril 2013 19:02

L'Ajuntament de la Seu envia una carta als propietaris de gossos de la ciutat recordant-los la importància de recollir els excrements dels animals de la via pública

Valorar aquest article
(0 vots)

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet arribar una carta als propietaris de gossos, que tenen inscrita la seva mascota al Cens d'Animals de Companyia de la Seu d'Urgell, amb l'objectiu d'agrair-los la responsabilitat que mostren a l'hora de mantenir nets els carrers, places i jardins de la ciutat. Concretament, aquesta carta agraeix explícitament al 90% de les persones propietàries de mascotes que realitzen correctament la recollida de caques dels seus animals. Aquesta xifra es pot calcular a través de diferents mesures de control, entre les quals hi ha les bosses que es reposen als expenedors destinats per aquest ús.

Tot i això, la carta també fa referència al 10% de veïns de la ciutat que té gos que “no cuida”, fet que suposa que cada dia apareguin un centenar d’excrements a la via pública. La carta també demana la col·laboració del 90% de propietaris cívics per tal que facin pedagogia a la resta de propietaris de mascotes. Això sí, de manera educada i civilitzada alhora d'adreçar-se als conciutadans que encara no fan prou bé la recollida d'excrements i indicant-los quina és la forma correcta.

La tinent d'Alcalde d'Atenció a les Persones i regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, afirma que “hem pogut constatar que un dels aspectes que més ens molesta, amb tota la lògica, és trobar excrements de gos quan caminem per carrers, places i jardins de la Seu. És per això que des de la comissió de civisme es va considerar positiu el fet de dedicar una iniciativa concreta a aquesta problemàtica”. Vives ha valorat com a extremadament significatives les dades que indiquen l'alt nombre de persones que, en aquest tema, fa la feina ben feta. “Sovint la mala conducta d'uns pocs fa que tinguem una visió distorsionada de la realitat” ha afegit, referint-se a què la majoria de ciutadans no té la percepció que tantes persones tinguin la consciència de recollir els excrements dels seus animals de companyia.
La carta s'emmarca en la campanya cívica 'La Seu és casa teva. Cuida-la!' que l'Ajuntament urgellenc va engegar a mitjans de l'any passat i que ja ha realitzat diferents accions públiques com l'estand de la Fira de Sant Ermengol, o la convocatòria del concurs de poemes de Sant Jordi per a escolars de la ciutat.

Llegit 877 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar