PP
Divendres, 03 Maig 2013 17:53

La Junta Local de Seguretat torna a confirmar que la Seu d'Urgell és una ciutat molt segura

Valorar aquest article
(0 vots)

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest matí la seva sessió ordinària a l'Ajuntament per fer balanç de les actuacions policials en el darrer any a la ciutat. En aquesta sessió, que ha presidit el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, juntament amb l'alcalde, Albert Batalla, s'ha pogut confirmar, una vegada més, que la Seu d'Urgell és una ciutat segura.
Davant dels fets delictius que s'han donat en els primers mesos de l'any a la Seu d'Urgell, Albert Batalla ha confirmat que són “episodis excepcionals i aïllats”, que han estat resolts gràcies “a una molt bona feina per part de la policia, sobretot dels Mossos d'Esquadra”. L'alcalde de la Seu ha volgut subratllat que l'èxit rau en la coordinació de la Policia Municipal amb tots els cossos policials, i de forma singular, amb el cos dels Mossos d'Esquadra. Per tot això, “som un dels territoris més segurs del país, i això és fruit de la feina ben feta”, ha remarcat Batalla.
En el mateix sentit s'ha manifestat el conseller d'Interior el qual ha afirmat que la Seu d'Urgell i comarca és un “model de territori amb baix nombre de delictes, ja que les xifres són positives; per això podem afirmar que és un territori segur”. Espadaler també ha agraït a l'alcalde de la Seu d'Urgell poder participar a la Junta Local de Seguretat de la ciutat perquè permet conèixer més de primera mà el país. El conseller d'Interior ha reconegut “el bon camí iniciat de col·laboració” entre els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos policials. “Des del Departament d'Interior tenim la voluntat de donar-li continuïtat per seguir tenint una ciutat i un país encara més segurs”, ha conclòs Ramon Espadaler.
A la junta també hi han participat la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Lleida, Anna Miranda; el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Josep Milan; el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Lluís Biosca, així com els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil.

Balanç darrer any


Segons es desprèn del balanç de les actuacions dutes a terme durant el darrer any, a la Seu d'Urgell s'ha produït un descens dels delictes contra la propietat, augmentant en un 100% les faltes.
Respecte als darrers fets delictius ocorreguts a la Seu en els darrers tres mesos, els cossos policials l'han donat per tancat amb el resultat de 7 detencions dels seus autors: amb 3 ingressos a presó; 1 extradició, 1 ingrés a un centre de menors; i 2 llibertats amb càrrecs.
Respecte a trànsit, es confirma que la Seu d'Urgell és una de les ciutats amb un índex molt reduït d'accidentalitat, molt per sota de la mitjana de Catalunya. Cal ressaltar, que en dos anys no hi ha hagut cap accident de trànsit amb víctimes mortals. En aquest aspecte, es continuaran les campanyes preventives realitzades conjuntament per la Policia Municipal de la Seu i el Cos dels Mossos d'Esquadra tant en matèria de seguretat ciutadana com en trànsit.
La Junta Local de de Seguretat també ha valorat “molt positivament” l'actuació compartida entre departaments en la campanya de civisme 'La Seu és casa teva. Cuida-la!'.

Llegit 1361 vegades Darrera modificació el Divendres, 03 Maig 2013 18:25

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar