PP
Dijous, 23 Maig 2013 10:35

Uns 700 alumnes de preeescolar i primària visiten la biblioteca Sant Agustí

Valorar aquest article
(0 vots)

Entre el 14 d'abril i el 15 de maig, un total de 683 alumnes de P2 (llars d'infants) a 2n curs d'educació primària han participat en una activitat per conèixer la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell. Els nens i nenes que han anat visitant la biblioteca, acompanyats pels seus respectius educadors i mestres, han rebut les explicacions del personal d'aquest equipament sobre el funcionament del préstec de llibres i d'altres documents.
En la mateixa visita, els escolars també han après com redactar una poesia tot inspirant-se amb les pròpies sensacions. Als alumnes de P2 a P5 se'ls explicava un parell de contes i després els nens i nenes havien de fer un trencaclosques de l'animal que representa la seva classe. I just al darrera de l'animal dibuixat hi havia escrita una poesia sobre l'animal en qüestió. Els alumnes de primer i segon de primària van aprendre a escriure un poema dadà.
Tots aquests treballs han quedat exposats a la paret de la rampa de la primera planta de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu. Aquesta activitat ha estat relacionada amb el centenari del naixement de la poeta i bibliotecària Joana Raspall.
D'altra banda, cal assenyalar que segons es desprèn de les estadístiques elaborades per la pròpia Biblioteca Sant Agustí i el Departament de Cultura de la Generalitat, el 80,47% dels urgellencs tenen el carnet d'usuari d'aquest equipament cultural, sent el percentatge més alt de les biblioteques de la demarcació de Lleida. En aquest darrer any, la biblioteca ha expedit un total de 351 carnets: 185 d'adults, 158 d'infantils i joves i 8 d'entitats. S'han arribat a un total de 10.537 carnets. La ràtio document per habitant també esdevé la més alta, sent del 3,51%.
La Biblioteca de Sant Agustí ha rebut en el darrer any un total de 48.797 persones de totes les edats, de les quals 4.704 han participat de les diverses activitats culturals paral·leles que s'hi han organitzat en aquest equipament. És a dir, més de 360 persones de cada 1.000 han pres part en aquestes activitats, passant a ser la segona biblioteca de la demarcació amb més nombre de participants.
De les 123 sessions culturals que s'han portat a terme, en destaca l'activitat Sant Jordi a les escoles on hi van prendre part 774 alumnes dels diferents centres educatius de la Seu d'Urgell.
La Setmana del Llibre Infantil i Juvenil, celebrada el passat mes de novembre,  hi van passat 559 persones, la majoria de les quals infants i joves.
Una tercera activitat que va aconseguir també força èxit de convocatòria va ser 'Una finestra al Magrib' on un total de 180 persones de tots les edats van participar de tallers de cuina i escriptura àrabs, jocs tradicionals, contes i danses vinculades a aquesta cultura del Nord d'Àfrica.
La Biblioteca Sant Agustí compta amb 9,76 revistes i/o diaris per cada 1.000 habitants. En aquest servei, la biblioteca de la Seu d'Urgell també n'és capdavantera a la província.

Altres dades
Segons es desprèn de la memòria de 2012, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell ha rebut un total de 51.166 usuaris i ha prestat un total de 43.259 documents.
Respecte als tipus de préstec, s'han prestat un total de 36.204 documents, destacant que 18.874 han estat llibres, i 10.878 documents audiovisuals, entre d'altres materials.
Un total de 2.329 usuaris han utilitzat el servei de préstec de la biblioteca. Per tipus d'usuaris de préstec cal destacar que 1.592 han estat públic adult; 692 han estat públic infanti i juvenil i 39 han estat usuaris de préstec a entitats.

Llegit 861 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar