PP
Dimarts, 28 Maig 2013 17:24

La Trobada Empresarial al Pirineu reunirà a la Seu d'Urgell unes 600 persones

Valorar aquest article
(0 vots)

Els propers 6 i 7 de juny la Seu d’Urgell acollirà una nova edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, que aplegarà gairebé 600 persones. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat la seva satisfacció per aquest fet i ha ressaltat el benefici econòmic directe i indirecte que això suposarà.
Segons dades recopilades per Turisme de La Seu, aquest esdeveniment econòmic reportarà un ingrés de 95.000 euros, als que cal sumar-hi una despesa de 25 euros per persona durant els dos dies. L'import inclou pernoctacions i el lloguer de serveis. Així mateix, Batalla subratlla la repercussió mediàtica de la que és la trobada econòmica més important de Catalunya.

En l'organització de les jornades, l'Ajuntament de la Seu cedeix els espais per a les conferències, xerrades i actes diversos. Així, es posa a disposició de l'organització la Sala de Sant Domènec i la Sala Polivalent de la zona esportiva. D'altra banda, l'aportació econòmica és de 2.500 euros, que l'alcalde urgellenc considera “ben invertits”.
Sota el títol de “L’entorn no és excusa”, aquesta edició de la Trobada Empresarial del Pirineu pretén donar resposta, a través de conferències i debats, a l’escenari econòmic actual, a més de mostrar noves estratègies i oportunitats empresarials, tenint en compte la internacionalització, la motivació de les persones i la recuperació de la confiança com a elements clau d’aquesta estratègia.
La Trobada comptarà amb la participació del ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro; el conseller d'Empresa, Felip Puig; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. També hi intervindran periodistes com José Antich, Mònica Terribas, Jaume Barberà o Martí Saballs, entre d’altres.
L'organització de la Trobada Empresarial al Pirineu no és l'únic esdeveniment rellevant que tindrà lloc a la Seu els pròxims mesos. Albert Batalla ha avançat que unes 1.500 persones passaran també aquest estiu per la ciutat amb motiu de la volta en BTT Transpyr i la volta cicloturista l'Haute Route, a més de l'aplec dels Focolars. L'impacte econòmic que suposaran aquests esdeveniments s'estima que serà de més de 170.000 euros.
També suposarà un ingrés extra pel sector turístic l'organització de la Copa del Món, una nova edició del FeMAP, la Trobada d'Acordionistes del Pirineu, el Retaule de Sant Ermengol, el Picurt, activitats a l'aeroport Pirineus-laSeu i diversos congressos, entre d'altres.
L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, destaca que aquests esdeveniments demostren “l'aposta clara” per donar vida al sector turístic i dinamitzar els comerços i establiments hotelers de l'Alt Urgell.

Llegit 736 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar