PP
Dilluns, 01 Juliol 2013 17:25

Més de 300 infants gaudiran aquest estiu de les activitats de lleure i d'esport organitzades per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Valorar aquest article
(0 vots)

Avui han començat les activitats infantils que es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost a través del Casal Municipal d'Estiu, l'EsportEstiu i les Estades de Raqueta que organitza la Regidoria de Joventut i Infància i el Servei d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i per on hi passaran un total de 314 nens i nenes.
En les activitats del Casal Municipal d'Estiu, els infants descobriran els oficis autòctons de la Seu i el seu entorn com són el de formatger, pagès, llenyataire, forestal, entre d'altres. Enguany el Casal d'Estiu compta amb 5 torns quinzenals, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia, amb un horari matinal d'acollida de 8 a 9, i amb servei de menjador fins a les 3 de la tarda. Encara queden places lliures pels torns del mes d'agost. L'equip educatiu del casal està format per una directora en el lleure, 12 monitors titulats i 12 monitors en pràctiques. També hi prenen part 11 premonitors (joves de 16 i 17 anys que col·laboren voluntàriament amb el casal d'estiu). Les activitats planificades i desenvolupades per aquest equip estan orientades per aprendre a gaudir del temps lliure amb activitats diverses i també per treballar hàbits de la bona convivència, ordre, higiene i fomentar entre els nens i nenes totes aquelles actituds i valors que els ajuden a créixer i a madurar com a persones com la solidaritat, la tolerància, el respecte, la cooperació, el joc net, etc.

Activitats esportives

Pel que fa a les propostes esportives per a l'estiu, un total de 128 nens hi prendran part en els diferents torns de l'EsportEstiu i les Estades de Raqueta. Un total de 9 monitors: 5 llicenciats en Educació Física; 1 diplomada en Magisteri d'Educació Física; 3 joves en pràctiques (1 de Director de lleure i 2 de monitor de lleure). L'EsportEstiu es tracta d'una quinzena plena d'activitats esportives, on s'intenta aprofitar l'entorn i les instal·lacions de la ciutat per realitzar cada dia activitats diferents (kàrting, ràfting o piragüisme, btt, cursa d'orientació, gimcana, esports tradicionals, jocs, etc...). Per la seva part, les Estades de Raqueta són una quinzena per practicar tots aquells esports de raqueta (tennis, pàdel, bàdminton, tennis-taula) i alguns d'altres on s'utilitza implement (golf, hoquei sala, beisbol, etc.). Ambdues activitats finalitzen cada jornada amb una remullada a la piscina municipal. Queden places lliures a la segona quinzena de juliol tant per l'Esport Estiu com per les Estades de Raqueta. També queden places per les quinzenes del mes d'agost a les Estades de Raqueta.
La regidora d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha manifestat que “cultivar la convivència, fer conèixer i estimar el territori, educar en valors, fomentar la creativitat i fer salut amb la pràctica de diversos esports, són aspectes que es treballen a través del casal d'estiu com en les activitats esportives”. Planes ha afegit que tot això es pot portar a terme gràcies a un equip de monitors i una bona pedrera de premonitors que dediquen el seu estiu a educar a través del lleure als infants de la Seu. “Per això volem agrair la tasca incansable que fa aquest equip de monitors i premonitors durant l'estiu, així com als pares que un any més donen confiança i fan que els seus fills gaudeixin d'un bon estiu", ha remarcat la regidora urgellenca.


Llegit 784 vegades Darrera modificació el Dilluns, 01 Juliol 2013 19:26

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar