Articles filtrats per data: Dimarts, 22 Novembre 2016

Mollerussa estrenarà aquest cap de setmana, del 25 al 27 de novembre, la nova fira E-Vents, que tindrà horari nocturn i serà totalment demostratiu per tal que el públic visitant pugui interactuar amb els 24 expositors participants.

El pavelló firal es dividirà en tres espais diferenciats: l’expositiu, el d’activitats i el gastronòmic. Al seu torn, l’espai expositiu estarà dividit en 5 espais més segons el sector d’activitat, així hi haurà moda i complements, restauració, cura personal, detalls i viatges i assegurances. Dir també que els expositors no es limitaran a mostrar productes sinó que oferiran promocions, sortejos, faran presentacions...

Divendres i dissabte la fira obrirà portes de 5 de la tarda a 2 de la matinada i diumenge, de 5 de la tarda a 9 de la nit. L’entrada serà gratuïtat.

Pel que fa a les activitats hi haurà un total de sis desfilades de moda i complements tant d’infantil com d’home, dona i núvies.

A l’espai gastronòmic, els visitants podran gaudir de degustacions d’entre 1 i 4 euros segons si són tapes senzilles o plats més elaborats. També podran tastar vins i gintònics. Aquest espai s’amenitzarà amb espectacles i actuacions en directe. Així mateix, divendres i dissabte, a les 7 de la tarda, hi haurà un espectacle d’animació infantil.

La primera edició de la Mollerussa E-Vents es desenvoluparà als Pavellons Firals de la capital del Pla d’Urgell i ocuparà el Pavelló Verd, on s’ubicarà el servei de guarda-roba i un photocall, i el Pavelló Pla d’Urgell, amb el saló expositiu a la part central i laterals; l’escenari i passarel·la, en un lateral, i l’espai gastronòmic i l’escenari d’actuacions, al fons. També hi  haurà servei de bar al primer pis de les instal·lacions firals.

L'alcalde, Marc Solsona, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, esperen que aquesta primera edició de dos nits plenes d'experiència sigui tot un èxit i el certamen pugui tenir continuïtat amb més força. 

Publicat a Mollerussa

Mollerussa ha celebrat aquest dilluns 21 de novembre la commemoració del Dia Universal de l’Infant amb un acte al Centre Cultural que ha comptat amb la participació d’un centenar d’alumnes de tots els centres  educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als instituts passant pels centres de primària en un acte promogut en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. L’alcalde, Marc Solsona, ha recordat que Mollerussa ha renovat recentment el segell com a Ciutat Amiga de la Infància per la UNESCO i ho ha fet amb menció d’excel·lència precisament per la tasca de coordinació de tota la comunitat educativa en defensa dels drets d’aquest col·lectiu i amb l’objectiu “d’establir estratègies que facin que el dia a dia sigui millor”. En aquest sentit, ha valorat com a essencial escoltar als infants i adolescents per tal de saber quina és la millor manera d’ajudar-los i contribuir així a “establir un projecte de ciutat on tots ens sentim identificats”.

En el transcurs de l’acte, diferents representants del Consell de Participació Adolescent han llegit el manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents per després penjar en diferents panells unes siluetes retallades en paper, les unes al costat de les altres, per representar la unió simbòlica de tots a favor de la infància i l’adolescència.

L’acte commemoratiu també ha servit per procedir a la constitució oficial del Consell de Participació Adolescent que aquest curs integren un total de 42 joves dels diferents centres de secundària de la ciutat als que també s’ha sumat enguany representants del Centre d’Educació Especial Siloé.  Tots els representants han rebut de mans de les autoritats l’acreditació com a membres del consell i també un doble encàrrec per part de l’alcalde de la ciutat: pensar i dissenyar un logotip que sigui la imatge del consell i fer un informe que permeti valorar amb ulls d’adolescent aquelles situacions que provoquen desigualtat entre ells més enllà de la pobresa. Solsona ha destacat, en aquest sentit, la importància de donar visibilitat a aquells elements, ja siguin tecnològics o d’imatge, que poden causar situacions d’injustícia entre aquest col·lectiu per així des de l’administració poder articular estratègies que ajudin a compensar-les.

 

Publicat a Mollerussa

La 24a edició del Cros Intercomarcal de Tàrrega, celebrada el passat diumenge 20 de novembre, aplegà 550 atletes, la xifra més alta registrada en la història d’aquesta prova. La convocatòria esportiva agrupà 17 curses en diverses categories al Càmping Municipal, on s’habilitaren quatre recorreguts d'entre 500 i 2.000 metres. La principal novetat d’enguany ha estat la incorporació de la prova dins el circuit escolar de cros lleidatà dels JEEC - Trofeu Diputació de Lleida, fet que ha pogut motivar el rècord de participació. Les competicions arrencaren a 2/4 d’11 del matí prenent el relleu les categories de veterans, oberta, juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí, pre-benjamins i minis successivament. El 24è Cros Intercomarcal de Tàrrega ha estat coorganitzat per la Regidoria d’Esports amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Urgell i l’ATCELL (Associació Territorial de Consells Esportius de Lleida) a més de l’espònsor Esport Truga. Els trofeus foren lliurats per Silveri Caro, regidor d’Esports; Noèlia Soto, regidora d’Acció Social; i Josep Maria Molina, president del Consell Esportiu de l’Urgell.

Publicat a Tàrrega

Els temps que estem vivint es caracteritzen per la desigualtat i la expulsió de les persones de la nostra societat. El rebuig arriba a la seva màxima expressió quan afecta a les persones privant-les d’una llar.

Les persones en situació de sense llar són, primer de tot, PERSONES.

La campanya d’aquest any posa l’atenció en la dignitat de tota persona. La dignitat resideix en el fet que som no un què, sinó un qui. Essers  únics, insubstituïbles, dotats d’intimitat, d’intel·ligència, de voluntat, de llibertat, de capacitats…

Per reconstruir la dignitat de les persones sense llar es fonamental la visibilitat: si no et veig, no et reconec, no puc reconèixer-me en tu, no puc posar en valor la dignitat que ens uneix i que ens iguala com a éssers humans.

Les taxes de pobresa arriben als nivells més alts des que se’n fa registre estadístic, i assenyala que el 22’2% de la població viu per sota el llindar de pobresa. La fractura social de la nostra societat no és un efecte de la crisi sinó una conseqüència del model socioeconòmic. Per tant, la nostra responsabilitat i compromís amb les persones sense llar ens  han de portar a insistir en què l’exercici de la dignitat universal es possible.

“Perquè l’exercici universal de la dignitat humana és possible, estem cridats a viure amb una mirada alternativa, creadora, que és capaç de fer possible l’impossible” – Victor Renes.

PER DIGNITAT. CAP PERSONA SENSE LLAR

Publicat a Opinió