Divendres, 05 Maig 2017 11:43

'Ponent Ocupació', nou programa d'inserció laboral per a aturats de llarga durada

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Foto d'un curs d'auxiliar. Foto d'un curs d'auxiliar. ASPID

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) posarà en marxa aquesta primavera el nou programa d’inserció laboral ‘Ponent Ocupació’ a les comarques del Segrià, la Noguera i l’Urgell, adreçat a persones de 30 a 54 anys, amb o sense discapacitat, que són aturats de llarga durada (porten més d’un any a l’atur), per impulsar-les en la seva recerca de feina. L’objectiu de la iniciativa és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina. El projecte, que es desenvoluparà del 22 de maig al 21 de març de 2018 i que manté la preinscripció oberta, és promogut per el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en el marc dels anomenats programes integrals.

A diferència d'altres programes, aquest nou projecte és específic pels aturats de llarga durada i oferirà un acompanyament individualitzat per reforçar les competències personals i la motivació a l’hora d’assolir un impuls personal real per trobar feina.

Com a aspecte innovador, cal dir que les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia (fins a un màxim de 150 euros mensuals), si assisteixen als tallers o a les formacions tecnicoprofessionals, al curs tècnic professional (de 40 hores a la Noguera i l’Urgell i de 80 hores al Segrià) i les pràctiques a les empreses marcades com a subvencionables.

Segons dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, la taxa d’atur a la demarcació de Lleida és de l’11%. Actualment hi ha 23.584 persones sense feina, de les quals 8.092 (el 34%) són aturats de llarga durada, és a dir, que porten més de 12 mesos a l’atur. L’atur de llarga durada a Lleida afecta principalment a les dones (el 60% del total), els majors de 45 anys (el 73%), les persones amb un nivell de formació d’educació general, provinents del sector serveis i amb un perfil d’ocupacions elementals. 

 

Llegit 1353 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar