Divendres, 16 Juny 2017 15:09

El Govern destinarà prop de 30 milions d'euros a finançar la millora i condicionament dels camins rurals

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
La presentació ha tingut lloc a Montmaneu. La presentació ha tingut lloc a Montmaneu. Govern

La consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, han presentat la línia de subvencions del Govern de la Generalitat per a inversions en camins públics de titularitat local, adreçades als municipis i comarques de Catalunya, per al període 2018-2020, la qual està dotada amb 29,5 milions d'euros.

Borràs ha destacat que aquest Pla de camins és resultat de l’esforç conjunt que han fet les tres conselleries per donar resposta a una petició que des del món local feia temps que es reclamava: “La necessitat d’arranjar aquests camins es produeix, bàsicament, en municipis d’una gran extensió, però amb pocs recursos i, per tant, si no hi havia l’ajuda directa per part del Govern de Catalunya, aquests camins no es podien arreglar”, ha subratllat. 

Per la seva banda, la consellera Serret ha dit que “una bona xarxa de camins rurals és una estructura fonamental que contribueix a assentar l’activitat econòmica i gent al territori”. També ha recordat que amb aquest pla s’afavoreix l'accés a explotacions agràries i a les masses forestals per mantenir l’activitat en el sector i un medi ben gestionat.

El conseller Rull ha assegurat que l’estat del benestar, en una part de Catalunya, també és accessibilitat. “El pla de camins és una aposta estratègica de país”, i ha afegit que “és una inversió molt important de cara al futur perquè incideix en la capacitat de transformació dels municipis”.

 

Ens locals que poden sol·licitar els ajuts

El Govern hi destinarà una dotació total de 29,5 milions d’euros, dels quals 16 milions els aportarà el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; 9 milions seran a càrrec del pressupost del Departament de Territori i Sostenibilitat, i 4,5 milions, a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Els ens locals podran destinar les subvencions a finançar les actuacions de millora i condicionament que es duguin a terme en un o més camins del municipi o comarca, sempre que formin part de la xarxa veïnal i rural de camins d’ús públic de titularitat local i que siguin, principalment, en àmbit no urbà i aptes per al trànsit rodat motoritzat.

Poden sol·licitar els ajuts els municipis de muntanya i els que pertanyen a una comarca de muntanya, sense límit de població; els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants; els municipis capitals de comarca amb una població inferior a 20.000 habitants; els consells comarcals de muntanya, i el Conselh Generau de l’Aran.

Són actuacions subvencionables la inversió en camins d’accés als nuclis, habitatges disseminats i serveis bàsics; la inversió en camins de titularitat municipal per facilitar l’accés a explotacions agràries i ramaderes i punts d‘interès turístic o paisatgístic, i les actuacions de manteniment per a la conservació de la qualitat dels camins. El pla té una durada de tres anys, però els projectes s'hauran d'executar durant l'any en curs. El pressupost global dels projectes presentats per cada ens no pot superar els 50.000 euros.

Un Comitè de Valoració format per representants dels departaments de Governació, Territori i Agricultura valorarà els projectes presentats i elaborarà una proposta per a la concessió de les subvencions. 

Podeu consultar les bases i la convocatòria

Llegit 1108 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar