Dijous, 21 Setembre 2017 17:15

Convoquen una tractorada per la democràcia aquest dissabte 23 a les comarques de Lleida

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Signatura del manifest conjunt per part d’Unió de Pagesos, JARC i FCAC. Signatura del manifest conjunt per part d’Unió de Pagesos, JARC i FCAC. JARC

Unió de Pagesos i JARC han anunciat que convoquen la pagesia catalana a una marxa per la democràcia i la llibertat aquest dissabte 23 a les comarques de Lleida i divendres 29 a la resta del territori. Les dues organitzacions reclamen la immediata posada en llibertat dels càrrecs polítics detinguts, denuncien la intervenció de facto de la Generalitat de Catalunya i deploren l’assalt de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, Hisenda, Governació i Exteriors, entre altres organismes. També remarquen que l’atac al lliure funcionament de les institucions catalanes suposa un atemptat a la democràcia. 

D’altra banda, Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya han subscrit un manifest obert a tot el sector que defensa que els catalans han de poder exercir el dret a decidir el seu futur com a poble. Les tres entitats denuncien l’actuació desproporcionada del Govern de l’Estat i de la justícia després de la convocatòria a la ciutadania catalana al referèndum de l’1 d’octubre i la violació de drets civils a Catalunya.

Aquestes organitzacions lamenten aquests fets perquè suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i, finalment, la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país. 

Per tot plegat, refermen el compromís amb les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya, i exigeixen l’immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertats conculcades, així com el restabliment de l’autonomia financera de la Generalitat de Catalunya. 

Les tractorades marxaran fins a les seus dels organismes emblemàtics de l’Estat en cada territori, com les subdelegacions del Govern espanyol. 

 

Llegit 407 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar