Dimarts, 19 Desembre 2017 12:19

El sindicat CGT denuncia el 'modus operandi' del Departament d’Ensenyament a Lleida i demana el cessament del seu director, Miquel Àngel Cullerés

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

La Federació d’Ensenyament de Catalunya del sindicat CGT manifesta que ha rebut queixes de diferents agents de la comunitat educativa (mestres, equips directius i famílies) denunciant la mala praxis dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a la província de Lleida, i especialment del seu director, Miquel Àngel Cullerés, amb la complicitat d’alguns inspectors. Aquesta pràctica ha afectat de manera sistemàtica i seguida en el temps a diverses escoles de la província (Ciutat Jardí i Ginesta de Lleida, Rosa Campà de Montferrer i Castellbó, Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon de la Segarra) i en elles es repeteixen reiteradament alguns dels aspectes que relaten:

- qüestionar sistemàticament models educatius diferents i explicitant una sèrie de comentaris ofensius i despreciables cap a la tasca professional educativa que fan en aquestes escoles.

- manifestar coaccions i amenaces d’obrir expedients als equips directius i al professorat per fets que no són constitutius d’aquest greuge ja que en alguns casos s’ha demostrat clarament.

- tergiversar informació de manera tendenciosa per influenciar a les famílies per posar-les en contra dels projectes educatius i de les persones que estan treballant per tirar-los endavant.

- utilitzar persones de determinats partits polítics i ben situades als ajuntaments com a eina de poder per controlar veus dissidents.

- incentivar determinat personal docent de la borsa –que ha estat conflictiu prèviament- per avivar la desestabilització d’aquestes escoles. 

- denegar comissions de serveis i trasllats a altres escoles a mestres que ho havien demanat prèviament perquè no s’adaptaven als projectes educatius per, d’aquesta manera, perpetuar el conflicte i aconseguir el seu objectiu d’enfonsar el projecte educatiu.

- perseguir famílies que han decidit escolaritzar a casa, una decisió que ve donada perquè l’oferta educativa no satisfeia les seves expectatives respecte l’educació que volien per als seus fills.

Des del sindicat creuen que això respon a un “modus operandi” sistemàtic que recorda a tics mafiosos, i a més, denuncien que han demanat entrevistar-se amb el director dels serveis territorials per tal de mediar en conflictes d’aquest caire i que el silenci ha set la resposta obtinguda pel propi Departament d’Ensenyament a Lleida.

Davant aquests fets tant greus, el sindicat llibertari ha registrat una sol·licitud a la Conselleria d’Educació del Departament de la Generalitat demanant que iniciï una investigació sobre la mala praxis emprada des d’Ensenyament a Lleida i que cessi de les seves funcions i responsabilitats públiques al director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, per la seva incompetència, la seva irresponsabilitat i la nul·la professionalitat evidenciada per gestionar el sistema educatiu públic a la província de Lleida.

 

Llegit 175 vegades Darrera modificació el Dimarts, 19 Desembre 2017 12:25

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar