Dijous, 21 Desembre 2017 16:32

Catalunya celebra unes eleccions històriques

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

Catalunya celebra aquest dijous 21 de desembre unes eleccions històriques ja que hi ha caps de llista i membres a l’exili i a la presó com és el cas de Carles Puigdemont (PdeCAT) i Oriol Junqueras (ERC) o Meritxell Serret (ERC). El fet que les eleccions se celebrin en dia laborable ha fet que a primera hora del matí i a migdia es registressin llargues cues als col·legis electorals, els quals han obert amb total normalitat. En total, a Catalunya poden exercir el seu dret a vot un total de 5.554.395 persones. 

En la majoria de meses durant la primera hora ja havien votat més del 10% del cens. Tot i això, a la 1 del migdia, quan s’ha donat a conèixer el primer avançament de participació, la participació havia baixat mig punt respecte el 2015 en el conjunt de Catalunya situant-se en un 34,62% tot i que a la demarcació de Lleida havia augmentat del 33,75 al 34,12%. En total ha incrementat la participació en un total de 12 comarques de les quals 6 són de Lleida: Alt Urgell, les Garrigues, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Val d’Aran.

Pel que fa als caps de llista dels diferents partits a Lleida, tots han votat excepte la consellera d'Agricultura cessada, que es troba a Brussel·les. Els seus pares han anat a votar a la localitat natal de Serret acompanyats del número 2 d'ERC per Lleida, Bernat Solé, qui després ha votat a Agramunt. 

A Balaguer, en el col·legi electoral ubicat a la sala d’exposicions temporals de l’ajuntament, la junta electoral ha obligat a tapar uns quadres d’una exposició de l’artista local Aida Marro. Els quadres recreaven el rostre de 8 polítics catalans entre els quals hi havia Miquel Iceta, Carles Puigdemont i Anna Gabriel. Marro ha tapat els quadres amb bosses de brossa negres, tot i que primer havia dit que ho faria amb tela groga, i ha escrit unes frases que li han fet retirar posteriorment on hi deia: ‘Estem de dol’ o ‘Els retaules seran sempre nostres’. 

 

 

Llegit 156 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 Desembre 2017 16:53

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar