Dijous, 11 Gener 2018 13:01

Creu Roja intensifica la seva intervenció amb persones sense llar durant la baixada de temperatures

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

Creu Roja ha intensificat el seu programa d’Atenció Integral a persones sense llar davant la baixada de les temperatures. Un dels recursos claus amb què comptem en aquest sentit són les UES, Unitats d’Emergències Socials, amb implantació a la ciutat de Lleida. Una part important d’aquests equips el composen persones voluntàries com el Pere Castelló, professor d’autoescola jubilat que fa més de quatre anys que intervé en els operatius de fred per a les persones sense sostre. “Nosaltres ajudem a un centenar d’usuaris que pernocten cada nit a l’Alberg Jericó, gestionat per l’Ajuntament de Lleida. Els donem aliments i begudes i atenem les seves necessitats”, explica Pere Castelló.

La clau és oferir a les persones un servei de proximitat que garanteixi una resposta ràpida “in situ” davant de situacions d’emergència social, actuant com a pont entre el carrer i la xarxa d’atenció. Cafè, menjar, abric, materials d’higiene personal, atenció sanitària i escoltar, temps per escoltar. Aquestes són les pautes que segueixen els integrants de les Unitats d’Emergència Social en el seu suport a les persones que viuen al carrer.

Els equips de la Creu Roja que participen als operatius de fred, rastregen el carrer conjuntament amb altres integrants dels serveis socials de la Paeria i les entitats que formen part del Pla Iglú. Actualment l’ens treballa per aconseguir que “a curt termini cap ciutadà i ciutadana passi les nits d’hivern al carrer”.

Cada setmana els voluntaris de Creu Roja Lleida poden atendre fins a 200 persones en dos dies, algunes de les quals són reincidents. “El perfil de l’usuari d’aquest servei és bàsicament homes immigrants de mitjana edat i a vegades ens arriba alguna família”, diu en Pere Castelló.

“Aquestes mesures de reforç són necessàries en aquests moments; no obstant, no podem oblidar que les necessitats d’aquestes persones especialment vulnerables segueixen durant tot l’any”, recorda l’Ainhoa Bermúdez, cap del departament d’Intervenció Social de Creu Roja Lleida. 

Llegit 107 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar