Dimecres, 14 Febrer 2018 21:38

Les colònies gratuïtes per a infants amb càncer compliran 19 anys a la Val d’Aran entre el 15 i el 22 de juliol

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
La presentació s'ha fet aquest matí. La presentació s'ha fet aquest matí. Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 19a edició de les colònies d’estiu gratuïtes a la Val d’Aran per a nens i nenes amb càncer, organitzades per l’AECC-Catalunya Contra el Càncer-Junta Local de la Val d’Aran. Durant l’acte, també s’ha fet entrega a les colònies d’un donatiu del grup de batucada Xikalkà d’Alcarràs amb els diners recaptats de la venda del seu calendari solidari 'Con-Tam-Mi!'

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; de Carles Giné, director de les colònies; Eduardo Serrano, president de l’AECC Lleida; Dolors Poca, presidenta del grup de batucada Xikalkà d’Alcarràs; i Dolors Zapata, coordinadora de les colònies. També hi han assistit pares d’infants beneficiaris de les colònies, de l’equip de colònies i membres del grup de batucada Xikalkà, a més d’un dels nens que ha pres part a les colònies.

En la seva intervenció, Mir ha destacat que les colònies permetran als infants “gaudir d’un ambient diferent i d’uns espais naturals privilegiats” en una activitat gratuïta que compta amb el suport de la Diputació de Lleida i també de particulars i d’iniciatives privades com la del grup de batucada Xikalkà.

Les colònies, que enguany es faran del 15 al 22 de juliol, són el resultat d’un projecte que va començar amb moltes limitacions i de manera força modesta, però que any rere any ha anat creixent en nombre de participants fins a consolidar-se plenament. L’escenari serà l’Alberg Era Garona de Salardú, que en els darrers anys ha acollit més de 100 nens i nenes de tot l’Estat.

Aquestes colònies han estat sempre gratuïtes. Per això, s’ha comptat amb les aportacions econòmiques de diverses institucions, fundacions, empreses i particulars, així com amb un equip professional especialitzat, amb una coordinadora del projecte des de l’AECC de Lleida, un director titulat de colònies, 22 monitors titulats en activitats de lleure, un psicooncòleg/a, tres pediatres oncològics, dos infermers, 15 voluntaris de l’AECC i 22 membres del personal de suport durant els trasllats i altres activitats. 

La planificació d’activitats té en compte que tinguin una finalitat terapèutica, que s’adaptin a cada nen/a, que fomentin el treball en equip, que estimulin la creativitat i la participació personal de forma activa, el desenvolupament d’habilitats afectives, psicomotores i intel·lectuals, així com la participació i la diversió per sobre de la competició. Algunes de les activitats que es plantegen són ràfting, piscina, tallers, teatre, pintura, vetllades musicals, pujada a Beret amb telecadira, muntar a cavall, tir amb arc i gimcanes.

La col·laboració de la Junta Provincial de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida va ser el puntal que va fer possible que l’any 1999 es poguessin realitzar les primeres colònies d’estiu amb el suport del Conselh Generau d’Aran i dels ajuntaments, i tot plegat amb els valors afegits que ofereix l’Aran en forma d’un entorn natural inigualable i una infraestructura de serveis idònia, com el fet de tenir un Hospital Comarcal a poca distància de les colònies.

Llegit 118 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar