Dilluns, 09 Juliol 2018 19:15

La UdL impartirà un curs d'especialització en Economia Social i Solidària

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Signatura del conveni. Signatura del conveni. Ponent Coopera

La Universitat de Lleida (UdL) oferirà a partir del pròxim curs un títol d'especialització en Economia Social i Solidària (ESS) homologat per la mateixa universitat. Aquest títol serà possible gràcies a un conveni de col·laboració que han signat aquest matí Ponent Coopera i la UdL.  

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària, "posant èmfasi en la construcció i consolidació de projectes econòmics, i en la presentació de casos concrets i propers a la realitat quotidiana on ja existeixen estratègies de transformació de l'actual model socioeconòmic", ha destacat el coordinador del pla d'estudis i membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera, Josep Manel Busqueta. Així es volen "impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l'ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seva interconnexió".

El president de l'Associació Alba, Carles de Ahumada, que ha signat el conveni en representació de Ponent Coopera, ha recordat la importància que té aquest curs pel desenvolupament de l’Economia Social i Cooperativa al territori ja que serà la millor manera de donar a conèixer aquest model i estarà acollit per una institució tant important a Ponent com és la Universitat de Lleida.

En aquest sentit, el rector, Roberto Fernández, ha destacat que "la UdL contribueix al desenvolupament de tot el territori, no tan sols de la capital, i és per això que és important que es visibilitzin totes les iniciatives de Ponent".

El nou curs d'Economia Social i Solidària començarà a impartir-se el pròxim 19 de setembre, en horari de tarda. El programa preveu una sessió de tres hores cada setmana. El professorat està format per 25 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara la Xarxa d’Economia Solidària (XES), el Seminari d'Economia Feminista de Barcelona, l'Observatori del Deute en la Globalització o l'Aliança contra la pobresa energètica; socis de les cooperatives Som Connexió, Som Energia, Arç Cooperativa o La Ciutat Invisible; professors de la Universitat de Lleida; i periodistes de Crític, La Directa i La Jornada. Aquesta formació s'adreça especialment a tres col·lectius: persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori, i estudiants i graduats/des universitaris busquen una especialització.

Llegit 420 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar