Dijous, 09 Agost 2018 12:28

Prop de 200 lleidatans es podran beneficiar de la represa del subsidi de 430€ per a aturats de llarga durada

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

Prop de 200 lleidatans es podran beneficiar de la mesura acordada en el Consell de Ministres del passat 3 d’agost que modifica la regulació del Programa d’Activació per a la Ocupació (PAE) i que permetrà que els aturats de llarga durada puguin seguir cobrant el subsidi de 430€ mensuals.

El Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres modifica un d’anterior que regulava el Programa d’Activació per a l’Ocupació amb l’objectiu d’evitar que al voltant de 42.000 aturats del país quedessin desprotegits i sense ajuts econòmics per no poder reincorporar-se al Programa un cop va finalitzar la pròrroga del mateix el 30 d’abril de 2018.

El caràcter urgent del Reial Decret Llei es justifica ja que, a l’haver finalitzat la vigència del PAE, resultava impossible la reincorporació al Programa d’aquells aturats que hi havien causat baixa temporal per haver trobat una feina i/o haver perdut el requisit de renda o responsabilitats familiars. 

La mesura afecta a un col·lectiu molt necessitat de protecció al tractar-se de persones que han esgotat totes les ajudes possibles i tenen responsabilitats familiars al seu càrrec i evita que quedin desprotegides.

L’impacte econòmic d’aquesta mesura és de 53 milions d’euros, dotació ja prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018.

Llegit 306 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar