PP
Divendres, 30 Novembre 2018 21:16

Més de 400 persones degusten el nou oli amb DOP Les Garrigues

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
L'acte ha tingut lloc a l'IEI. L'acte ha tingut lloc a l'IEI. IEI

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues ha presentat aquest divendres l’Oli Nou de les cooperatives amb DOP al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, Enric Mir; el  president del Consell Regulador DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i l'assessor cultura de la Diputació, Antoni Balasch, entre altres membres d'aquest consell i presidents de cooperatives.

En la seva intervenció, Mir ha destacat la gran tasca de la DOP, dels pagesos i productors, i la qualitat del producte del qual ha dit que és “referència dins el mercat internacional, tal com demostra la gran demanda i el reconeixement que té, i els premis que recull”.

Tot i les dificultats en el procés de recol·lecció d’enguany a causa del mal temps, Mir ha dit que “la producció és excel·lent i consolida la gran oferta” i ha posat en valor també el motor econòmic, cultural i turístic que suposa l’oli per a les Garrigues i que “ara queda perfectament completat amb la gran notícia que es va rebre ahir de què el paisatge de pedra seca, l’entorn emblemàtic de les Garrigues, ha estat reconegut com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. Una distinció i un reclam que ajudarà a donar visibilitat a la comarca i també als productes com ara aquest oli de gran qualitat”.

Per la seva banda, el president del Consell Regulador ha destacat tres elements claus, la importància que té el foment de l’educació en l’alimentació, l’aposta per impulsar la investigació en la vinculació que aquest producte té amb la salut, i el coneixement de la cultura de l’oli amb DOP Les Garrigues.

En aquest sentit, Dalmau ha explicat que les accions que s’estan realitzant des de la DOP Les Garrigues en l’àmbit de la comunicació estan adreçades a donar un enfocament a la marca molt més actual i proper, amb una aposta clara en l’àmbit digital, a través de les xarxes i la presència a internet, i també, amb accions per fomentar l’activitat i visibilitat de les cooperatives-operadores inscrites.

D’aquestes accions, ha destacat la realització d’uns vídeos que, amb el nom L’important de la Vida Tour, faran un recorregut per totes les cooperatives amb DOP Les Garrigues, presentant els espais, el territori i els productes, tot dirigit a donar visibilitat a les cooperatives-operadores inscrites i fomentar el consum de l’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues en l’ús quotidià, a casa o als restaurants, així com potenciar la venda d’oli dels mateixos inscrits.

Pel que fa a l’assistència a l’acte, més de 400 persones han passat per l’IEI aquesta tarda, on han pogut tastar els olis de totes les cooperatives, gaudir de tastets laborats amb oli d’arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues i participar en sortejos, concursos i una zona infantil per dibuixar i pintar. 

Llegit 187 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar