Dilluns, 11 Febrer 2019 18:12

Més de 40 alcaldes de Ponent s’adhereixen al moviment “Ajuntaments Sense Por”

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Alguns dels alcaldes adherits. Alguns dels alcaldes adherits. Ajuntaments Sense Por

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, i l’alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, han estat avui els encarregats de donar a conèixer, al Col·legi de Periodistes de Lleida, el moviment municipalista Ajuntaments Sense Por, que naix amb la voluntat transversal de reunir edils d’arreu de Catalunya i de tots els colors polítics per tal de lluitar contra la repressió que molts d’ells i elles estan patint per part de l’estat espanyol.

Per Lizaso, que ha fet un repàs a molts dels esdeveniments de la tardor de 2017 en què van tenir un pes decisiu els ens municipals, va ser arran del "cop d’estat en forma d’article 155 de la Constitució espanyola", que van patir les institucions catalanes l’octubre de 2017 que "les úniques institucions legítimes i sobiranes que van quedar governades pels dirigents que democràticament el poble havia elegit van ser els ajuntaments".

Això doncs, l’alcaldessa de Camarasa ha constatat que, des de llavors, molts alcaldes i alcaldesses, regidors, veïns dels nostres pobles i el Govern legítim de Catalunya "han patit l’angoixa de ser investigats, de tenir telèfons punxats, d’haver d’anar a declarar citats pels tribunals espanyols o, fins i tot, de ser detinguts de matinada per les forces policials estatals actuant sense mandat judicial i de ser privats de llibertat sense judici".

Per la seva part, Piera, que ha revelat que el moment de la presentació Ajuntaments Sense Por comptava ja amb les adhesions de més de 40 alcaldes i alcaldesses –en la seva majoria d’Esquerra Republicana, però també altres d’independents-, ha estat taxatiu en afirmar que "aquest moviment, que vol ser totalment transversal, neix per estar al costat de cada ajuntament, de cada persona represaliada i al costat dels nostres companys empresonats i judicialitzats il·legalment, per defensar la via democràtica i pacífica per assolir la Independència".

De la mateixa manera ha volgut ser clar en afirmar que "nosaltres no som cap entitat, som un moviment la qual cosa ens permet reaccionar amb rapidesa i adaptar-nos a cada situació i defensar els nostres drets d’una manera proactiva i sobretot activa, des del civisme i el pacifisme que sempre ens ha caracteritzat". Per això, ha continuat que "estarem al costat dels nostres companys i companyes que afronten el judici a la democràcia, de la societat i del país, com hi hem estat sempre. Entomem el calendari de mobilitzacions presentat i ens el fem nostre".

"Avui, en plena onada repressiva i lluny de fotos de dies històrics, ens necessitem més que mai. Perquè si en toquen un dels nostres, ens toquen a tots; perquè no restarem més temps impassibles i perquè els alcaldes i alcaldesses no tenim por. Ja n’hi ha prou!’, ha etzibat l’alcalde de la Fuliola.

Llegit 344 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar