Dijous, 21 Març 2019 13:56

El futur dels eixos comercials i les solucions digitals de 'brand experience' centraran la 3a Setmana del Comerç

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge del centre comercial de Tàrrega. Imatge del centre comercial de Tàrrega. Laia Pedrós

Del 25 al 31 de març se celebra la tercera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.

El tret de sortida de la Setmana del Comerç el donarà dilluns, 25 març, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Caixa Fòrum, i comptarà amb la conferència Radical Retail on el consultor i fundador d’Infonomia, Alfons Cornella, explicarà la seva visió sobre el comerç.

 

Jornades Comerç Increïble

Les Jornades Comerç Increïble —sessions tècniques de debat i coneixement que se celebren en el marc de la Setmana del Comerç—  se centraran enguany en analitzar les noves eines de promoció dels eixos comercials, con donar resposta als canvis en les preferències de consum i en les oportunitats de les solucions tecnològiques pel comerç.

La sessió de 26 de març es dedicarà de forma monogràfica a analitzar i debatre el present i futur dels eixos comercials a Catalunya, i la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), com a eina de foment i millora de la àrees comercials. La directora general de Comerç explica els principals eixos de Llei dels APEUs en què treballa actualment la Generalitat. Així mateix, es comptarà amb la col·laboració de 3 experts europeus, en una taula rodona sobre la implantació del BIDs al Regne Unit i Alemanya. La jornada es completarà amb la presentació d’un informe sobre el nivell d’associacionisme comercial i una presentació a càrrec de Retailcat.

La jornada del 27 de març se centrarà en Vendre com sempre, però diferent! Com reinventem les botigues per vendre en un futur?. De la mà de l’economista i botigueròleg Marcos Álvarez, s’ajudarà als assistents fer una diagnosi diferent dels seus negocis per planificar noves estratègies de venda per al futur. Alhora es debatrà sobre els nous perfils de consumidor, i de les noves competències que han de tenir els venedors. La jornada es completarà amb la presentació de l’estudi Anàlisi del Comerç a Barcelona: Físic i online. Recomanacions per guanyar competitivitat, a càrrec de Barcelona Oberta.

Dijous, 28 de març, la sessió es dedicarà a com maximitzar les inversions en eines tecnològiques. Amb la participació de 3 experts en la matèria, la jornada s’orienta específicament als empresaris de comerç, serveis i moda i als professionals que gestionen aquest àmbit a les seves empreses.

Divendres, 29 de març, tindrà lloc el Retail Talks, un showroom per al comerç minorista, on destacades empreses i entitats presentaran les seves solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting. Amb l’aparença d’un market place, 16 empreses proveïdores exposaran in situ totes les solucions que ofereixen per a la generació de brand experience per al comerç detallista, amb contactes B2B amb els assistents. Entre les empreses participants hi haurà Endesa, Secartys, Beabloo, Manzaning, Payment Innovation Hub o Imotion Analytics.

 

Entitats i associacions de comerciants de Lleida i la Val d’Aran participen a la Setmana del Comerç amb una vintena d’activitats 

Entitats i associacions de comerciants de les comarques de Lleida i de la Val d’Aran se sumen una edició a la Setmana del Comerç amb un ampli programa d’activitats, amb una vintena d’iniciatives, que inclou des de jornades de reflexió i coneixement per a professionals fins a activitats lúdiques per a tots els públics.

A la comarca del Segrià, la Federació provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida – FECOM ha previst un programa de sessions professionals per a botiguers i comerciants que tindran lloc a Lleida: el 25 de març, la sessió Comerç físic vs Amazon. Experiència Empresarial. Perills i/o oportunitats; el 26 de març Com aplicar accions de responsabilitat social corporativa al nostre negoci i una sessió de sinèrgies empresarials dels comerciants i agents comercials; el 27 de març, la sessió La digitalització, objectiu de + Autònom, el 28 de març, Habilitats comunicatives. La importància d'una bona oratòria; i el 29 de març Visual merchandisisng, el poder de la imatge per atreure clients. Així mateix, la FECOM organitzarà el 26 de març a Torrefarrera la sessió Canvia la teva actitud, canvia la teva vida i el 27 de març a Guissona, la sessió Continguts òptims per a potenciar les nostres Xarxes Socials. De la seva banda, l’Associació de Comerciants de La Bordeta (Lleida) organitza del 25 al 31 de març l’acció Les teves compres et porten de creuer pel Mediterrani, i al llarg d’aquest mes l’Eix Comercial de Lleida està duent a terme la iniciativa Eix Comercial de Lleida 2.0. A Alfarràs, l’Associació de Comerciants i Empresaris impulsa la campanya Estrena la Primavera una iniciativa de promoció del comerç local amb el sorteig de 100€ entre totes les compres que es facin del 20 al 30 de març.

A la Noguera, l’Associació de Comerciants de Balaguer 2021 (ACB 2021) presentarà el 28 de març el resultat de l'estudi Comerç local i turístic de la ciutat i ha previst pel 29 de març la xerrada Lideratge i Bon funcionament a l'empresa i un sopar de socis. Així mateix, del 25 al 31 de març l’entitat durà a terme l’acció El comerç ACB suma punts.

les Garrigues, l’Agrupació de Comerciants de Les Borges Blanques durà a terme del 25 al 31 de març la campanya Aquesta primavera rasca i guanya comprant a les Borges. Al Pla de l’Urgell, l’entitat Mollerussa Comercial, l’associació de comerciants de la capital del Pla d'Urgell, ha programat el 28 de març a Golmés la taula rodona Model de comerç: present i futur. A la Segarra, l’Associació de Comerç de Guissona impulsa del 25 al 31 de març la Setmana del Comerç a Guissona. A l’Urgell, l’entitat Foment Tàrrega organitza a la ciutat el 26 de març la sessió Cinc minuts d’observació per millorar la nostra botiga.

A la comarca de l’Alt Urgell, la Unió de Botiguers de La Seu d'Urgell organitza el 27 de març l’acció Targeta regal.

Llegit 211 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 Març 2019 14:00

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar