Articles filtrats per data: Dijous, 11 abril 2013

Les educadores de la llar d’infants municipal Putxinel·lis de Balaguer han escrit un conte per estimular el consum de fruita i verdura entre els infants. L’activitat s’emmarca dins de la setmana dels aliments, durant la qual els nens de P-2 han fet sortides als comerços del barri per conèixer textura, color i olor dels productes de temporada.

El conte, que es titula ‘Els thaoins i els seus amics: les fruites i les verdures’, té com a protagonistes els personatges del Programa Thao- Salut Infantil, els quatre thaions: el Toe, l’Hui, l’Are i l’Om. Amb la col·laboració dels nens i nenes de l’escola, els thaions descobreixen les fruites i verdures. Aquesta experiència ha permès apropar les fruites i verdures als infants d’una manera interactiva entretinguda, ja que mentre les docents explicaven la història, els nens movien els titelles dels protagonistes.

El programa Thao fomenta el consum de fruita i verdures i l’activitat física entre els escolars com la millor recepta per gaudir d’una bona salut i un desenvolupament físic i mental òptim.

Publicat a Balaguer

La secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família ofereix durant els mesos d’abril i maig el taller ‘Créixer en família’, dirigit a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys de i 3 a 6 anys. Les sessions s’imparteixen els dilluns i els dimecres de 7 a 9 del vespre a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer.

Cada taller consta de sis sessions, distribuïdes en diversos àmbits temàtics, que permeten a les famílies tant resoldre dubtes referent a l’educació dels seus fills com compartir experiències amb la resta de participants. Les sessions estan conduïdes per una expert en educació i dinàmiques familiars.

Les temàtiques abordades van des de l’efecte, l’autonomia i l’autoritat a les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola o la família extensa. L’objectiu és orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors.

Publicat a Balaguer