Articles filtrats per data: Dimarts, 12 Març 2019

Joel Bastons Vilaltella, de 24 anys, serà el cap de llista del PSC a l’Ajuntament de Mollerussa de cara a les pròximes eleccions municipals, que se celebraran el 26 de maig. 

Bastons, que estudia Dret a la Universitat de Lleida (UdL), està afiliat a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) des del 2011.

Així, Bastons substituirà a Teresa Ginestà, alcaldessa a la ciutat entre 2007 i 2010, al capdavant del partit. 

Publicat a Mollerussa

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa comptarà amb la participació de 294 expositors, xifra que suposa un 5% més respecte l’any passat tenint en compte que enguany el certamen acull el quart Saló del Tractor, que té caràcter biennal i s'ubicarà al camí de Belianes. Pel que fa a l’ocupació neta serà de 25.141 metres quadrats, uns 5.000 més que el 2018.

Pel que fa a la ubicació dels expositors, 129 es trobaran al recinte exterior, on hi haurà la maquinària agrària i complements per a l’agricultura i la ramaderia, i els pavellons firals acolliran 128 expositors, dedicats a les entitats, el multisectorial i l’alimentació. Finalment, el Saló de l’Automòbil, ubicat al recinte de les piscines, reunirà 26 expositors, dels quals n’hi haurà d’autocaravanes i de motocicletes. Entre els expositors participants n’hi haurà d’internacionals, procedents de França i Itàlia.

La 147a Fira de Sant Josep serà inaugurada el dissabte dia 16 de març al matí pel president de la Generalitat, Quim Torra. El Dia de la Comarca tindrà lloc el diumenge dia 17 i servirà per inaugurar una escultura de l’artista d’Ivars d’Urgell Erik Schimtz per commemorar el 30è aniversari de la creació del Pla d’Urgell. La cloenda del certamen, que es farà dimarts dia 19 a la tarda, estarà presidida per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presidirà la Nit de l’Expositor el diumenge durant el transcurs del qual es lliuraran els guardons dels Premis d’Innovació en maquinària agrícola, ramadera i instal·lacions agroindustrials, que enguany celebren 40 anys.

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa se celebrarà entre el dissabte 16 i el dimarts 19, amb un horari de 10 del matí a 8 de la tarda de forma ininterrompuda. L’entrada serà gratuïta. 

El recinte firal serà un any més espai cardioprotegit i els pavellons firals comptaran amb càmeres de vigilància. A més, tot el recinte firal estarà cobert amb servei Wifi per als expositors. 

Pel que als pàrquings, Fira de Mollerussa habilitarà un miler de places d’aparcament amb motiu del certamen de les quals 800 aniran destinades a visitants i uns 200 a expositors. També es reservaran unes places per a persones amb mobilitat reduïda a la carretera de Miralcamp

 

Activitats complementàries

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa es completarà amb un ampli programa de jornades tècniques, que enguany celebren 40 anys, així com amb la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, que per primer cop comptarà amb una delegació de japonesos; el 22è Concurs de Conducció de Carretilles d’Elevació, organitzat per Tallers Antoni Miquel SL, i diverses trobades, entre les quals el quart Aplec de Joves del Camp, que tindrà lloc el dilluns 18 de març i estarà presidit per la consellera d’Agricultura. 

 

Atraccions i mercadet

Un centenar d’atraccions complementàries animaran com cada any la Fira de Sant Josep. L’oferta lúdica es concentrarà a l’avinguda de la Fira, al costat dels pavellons, i comptarà amb prop de mig centenar d’atraccions com llits elàstics, motos, pistes d’autos de xoc, toros mecànics o inflables, entre d’altres. Pel que fa a les casetes, n’hi ha una cinquantena entre tómboles, xurreries, tir, curses de camells, pesca d’ànecs o la de videojocs. També es podrà gaudir d’una desena de bars amb diferents varietats de menjar.

Així mateix, el carrer d’Arbeca i la plaça Major tornaran a acollir el mercadet amb l’objectiu de comunicar la zona del recinte firal amb el centre comercial de la ciutat, reformat recentment. El mercadet obrirà portes el mateix dissabte i comptarà amb una quarantena de parades. 

D'altra banda, el mercat setmanal que es du a terme els dimecres quedarà suspès el dia 21 en la seva totalitat per facilitat el desmuntatge de la fira. 

Publicat a Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa té previst substituir 9 metres del clavegueram del carrer de Girona en el xamfrà amb l’avinguda de la Pau després de comprovar el mal estat de la infraestructura i la necessitat de l’obra. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa BAX Constructora SL per un import de 5.903 euros (IVA inclòs), està previst que comencin el proper 25 de març un cop finalitzada la Fira de Sant Josep i els treballs de desmuntatge de la mateixa ja que els treballs afectaran la mobilitat en el trànsit en les dues vies afectades, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

D’altra banda, avui s’han dut a terme els treball d’asfaltat de la travessera del Domènec Cardenal, per tal de poder donar per acabades les obres d’urbanització d’aquesta via, la darrera dins el Pla de Barris encara falta per concloure. Val a recordar que la urbanització d’aquest carrer, l’únic proper al centre urbà que faltava per urbanitzar, ha permès obrir-lo a l’avinguda del Canal tot i que, de manera provisional, només es permetrà el pas per a vianants i bicicletes i no per a vehicles a motor.

Així mateix, ahir es va donar per finalitzats els treballs de condicionament per tal de fer visible el pou del segle XVIII que es va trobar durant les obres de remodelació de la plaça de Manuel Bertrand. Els operaris van col·locar al matí els vidres que el cobreixen i a la nit ja es va poder veure amb la il·luminació corresponent, que permet integrar-lo a l’espai i donar més visibilitat a l’estructura. 

Publicat a Mollerussa