Articles filtrats per data: Dijous, 28 Març 2019

Com integrar el nou el espai públic a l’àmbit educatiu? Aquest ha estat el repte proposat per l’Ajuntament de Mollerussa de la mà de l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, als 60 alumnes de sis centres de Formació Professional de la demarcació de Lleida que han participat al II Campament d’Innovació i Emprenedoria. I la proposta guanyadora ha estat la titulada Fent plaça, que proposa un seguit d’accions per vitalitzar i integrar el centre urbà amb la participació de la ciutadania de totes les edats i de tots els interessos així com també el teixit associatiu i comercial de la ciutat. Els participants han treballat a la sala polivalent de L’Amistat tot i que també han fet una visita per conèixer in situ l’àmbit sobre el qual havien de treballar.

La creativitat, els canals de promoció, la resposta a una necessitat real, la viabilitat econòmica i tècnica i la incorporació d’elements de responsabilitat social han estat alguns dels criteris que han valorat el jurat per tal de donar el veredicte final, que ha deixat en segon lloc el projecte de Les convergents i en tercer el Molleactiva’t. El jurat ha estat format per l’empresari Josep Maria Pujol, de Prefabricats Pujol; Narcís Romà, director de l’empresa Xtratègics; l’arquitecta tècnica, Esther Gatnau, la regidora d’Ensenyament, Mònica Segués i un tècnic del departament d’Educació, Xavier Garrofé. Els premis estan patrocinats per l’Ajuntament de Mollerussa, BonÀrea, Agrupa, Transports Argelich, Euroreclams i Oficentre.

La iniciativa va començar el curs passat a la ciutat de Lleida amb 5 centres que formen part de la Xarxa d’Emprenedoria del Departament d’Educació i enguany l’Institut Mollerussa se suma als altres que ja hi van participar i que són  La Salle Mollerussa, Ilerna, Institut Torrevicens, La Caparella i l’Escola del Treball.  

Per tal de resoldre el repte proposat, els alumnes, tots ells de cicles formatius de Grau Superior,  s’han organitzat per grups de sis alumnes, un de cada centre educatiu en els quals han cursat l’assignatura Empresa i Iniciativa Emprenedora que els ha donat les eines per afrontar la proposta.

           

Publicat a Mollerussa

La nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, inaugurarà dilluns vinent a 2/4 de 12 del migdia el 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebrarà a  L’Amistat de Mollerussa fins el 14 d’abril i que tindrà l’aigua com a fil conductor. L’acte inaugural, al qual assistiran professionals del món editorial com escriptors, il·lustradors, editors i bibliotecaris, comptarà també amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, així com l’extitular del departament, Laura Borràs.

Al certamen, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila,  s’hi podran veure i tocar més de 5.000 libres a través de 7 exposicions. Així mateix, concentrarà una trentena d’activitats complementàries entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles així com dues trobades professionals, una del sector de l’educació i una altra de l’àmbit bibliotecari, que precisament tindrà lloc el mateix dilluns de la inauguració per debatre nous formats per organitzar les visites d’autors a les biblioteques.

A banda de l’exposició monogràfica L’aigua, el saló comptarà doncs amb sis mostres més entre les que destaca La inclusió és un art sota la idea  i coordinació dels il·lustradors Gusti, Isma i Inge Nouws, els caps pensants del mural que vesteix ja  l’entrada al saló i que ha estat confeccionat amb l’ajuda de voluntaris de l’entitat de Sant Cugat Windown que treballa amb persones amb Síndrome de Down i també d’Acudam de Mollerussa. Així mateix, també cal fer menció de la mostra d’il·lustracions del llibre Lo Parrot, el Bandoler, obra de l’artista mollerussenca Carmen Maria Martin, un llibre editat conjuntament per l’Associació Cultural L’Arreu i l’Ajuntament de Mollerussa i escrit per Txell Giné que serà presentat en dia 6 d’abril en el marc del saló.  També serà protagonista la il·lustració en la mostra Dones d’aigua, coordinada per Ignasi Blanch i Jan Barceló en la que 30 il·lustradors presentaran la seva particular mirada sobre les Dones d’Aigua.

Prop de 3.000 alumnes ja s’han inscrit per dur a terme les visites guiades al saló, que inclouen la trobada amb algun dels set autors que hi participen enguany i que són els il·lustradors Gusti i Cristina Losantos, autora del cartell d’enguany,  així com els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Folck i Ivan Ledesma. A més, també s’ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l’alumnat de les escoles bressol i d’educació infantil de P-3 a P-5 amb Santi Rovira, Glòria Arrufat i la companyia Fes-t’ho com vulguis.

Publicat a Mollerussa