Articles filtrats per data: Divendres, 29 Març 2019

L’assemblea local d’ERC Tàrrega ha aprovat per unanimitat aquest dijous a la nit la llista de candidats i candidates que es presentarà a les eleccions municipals a l'Ajuntament el proper 26 de maig i que encapçala Òscar Amenós, que ja va ser escollit en un procés de primàries el novembre passat. La llista estarà formada de manera equitativa per dones i homes i es caracteritza per la seva obertura a persones de diferents àmbits professionals i actives a diverses entitats de la ciutat.

Així, l'assemblea republicana ha donat el vistiplau a la incorporació d'una independent en el segon lloc de la llista, la targarina Alba Pijuan. És doctora en Teoria de la Traducció per la UAB, especialitzada en la tasca traductora de Manuel de Pedrolo. Treballa com a tècnica lingüista a la UdL i com a professora col·laboradora a la UOC. La número 2 de la candidatura va treballar com a professora d'anglès al col·legi Sant Josep entre 1997-2007 i a l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida entre2007-2012. El 2007 ja havia format part de la candidatura d'ERC a les eleccions municipals de Tàrrega.

Durant la seva presentació, Amenós s'ha mostrat satisfet d'haver "teixit una candidatura plural, oberta a la ciutadania i a les entitats, que faci de Tàrrega una ciutat activa, dinàmica i participativa". L'alcaldable d'ERC ha assegurat que "aquesta candidatura té l'objectiu de fer avançar la ciutat des de l'esquerra i des del republicanisme, aportant des de l'àmbit municipal tot allò que sigui possible per fer efectiva la República Catalana".

La militància d'ERC també va ratificar l'acord amb una altra formació política per a la conformació d'una coalició electoral, que serà anunciada properament, i va donar el vistiplau a les principals línies del programa electoral. El partit republicà es prepara així per liderar un projecte ciutadà, obert, progressita i republicà per aconseguir l’alcaldia de Tàrrega a les eleccions del mes de maig.

 

Publicat a Tàrrega

La Fira del Playmobil de Tàrrega organitzarà el pròxim dissabte 6 d’abril el ja tradicional concurs de diorames de clicks obert al públic en general. Enguany la temàtica haurà d'estar relacionada amb el món de l'art. D’aquesta manera els participants hauran de recrear amb Playmobils algun tema relacionat amb un pintor, una obra artística o alguna creació original sobre aquest món.

El concurs tindrà lloc al pavelló del Club Natació a partir de les 10 del matí i els participants disposaran d’un espai de 50×50 per poder-hi fer la seva creació, que restarà exposada durant tot el certamen, que s’allargarà fins diumenge.

El jurat que seleccionarà el guanyador del millor diorama estarà format per membres de Somos Clicks i els participants podran utilitzar figures i complements de la marca Playmobil i també podran portar material decoratiu (pedres, herba, etc.) i eines per crear el paisatge del seu diorama.

Els interessats en participar al concurs es poden inscriure al web www.firaclickstarrega.cat fins al 4 d'abril. Les places són limitades i el cost per participant és de 2 euros. A canvi, tots els participants rebran un obsequi de Playmobil i el millor diorama s’endurà una caixa de clicks.

Publicat a Tàrrega

Les regidories de Polítiques d’Igualtat i Joventut de Tàrrega han impartit un mòdul de prevenció contra la violència de gènere a l’Institut Alfons Costafreda de la ciutat. Han estat dotze sessions adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO amb l’objectiu de capacitar els joves en la prevenció de la violència masclista. El títol del mòdul, Jo sóc de Linux, i tu?, fa referència als processos de socialització que reben les persones al llarg de la vida i simbolitza la capacitat de construir una societat sense patriarcat i més igualitària. L’alumnat ha treballat continguts sobre la igualtat de gènere, la gestió de relacions de parella sanes, la lluita contra els estereotips, els falsos mites de l’amor romàntic, la detecció dels abusos o fins i tot les arts marcials com a eina d’autodefensa. El mòdul de prevenció de la violència de gènere ha estat creat per les regidories de Polítiques d’Igualtat i Joventut amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra, la Direcció General de Joventut i l’Oficina Jove de l’Urgell a més del Cross Gym Tàrrega - Ayutthaya Muaythai Club. L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa aquests tallers en els centres educatius de secundària de la ciutat des del curs 2015/2016 en el marc de les campanyes Digues Prou, No Estàs Sola” i “#SiguesSúperIgual.

 

Publicat a Tàrrega