Articles filtrats per data: Dijous, 25 Febrer 2016

L’Escola de Pastors de Catalunya ha començat aquesta setmana nou curs amb un grup de 16 persones (6 dones i 10 homes) que provenen de diferents indrets de Catalunya, País Valencià i Navarra. Les edats dels alumnes comprenen des dels 19 fins als 45 anys. El 50% d’aquests tenen estudis universitaris, davant d’un 44% que té formació  en graus formatius. El 33% es troba a l’atur i el 61% treballava en el moment que se’l va seleccionar.

El centre ja ha format en les seves darreres 7 edicions a més de 116 persones, de les quals el 64% es dedica a la pagesia. L’objectiu final de l’Escola de Pastors de Catalunya és precisament poder viure a pagès amb un projecte de ramaderia ecològica. L’orientació principal que trien els alumnes és la producció lletera vinculada a cabres, ovelles o vaques.

 

Incubadora per a pagesos

El projecte de l’Escola de Pastors és un dels més destacats en el marc dels Projectes Singulars d’aquesta convocatòria. Aquest finançament no només permetrà portar a terme la formació oficial – enguany de 6 mesos de durada – sinó que a més a més ajudarà a portar a terme un projecte pilot vinculat a una Incubadora per pagesos o Espais Test. Es tracta d’una eina creada a França l’any 2006 en què s’acull temporalment persones que volen ser pageses.