Dilluns, 21 Juliol 2014 13:43

Marta Huerta, jove dissenyadora de moda de Guissona

Valorar aquest article
(1 Votar)

“M’agrada que valorin la roba que dissenyo perquè està confeccionada íntegrament al país”

 

Marta Huerta és originària de Torà però ja fa 15 anys que viu a Guissona. És dissenyadora de moda per a dones i fa uns mesos que ha presentat la seva primera col·lecció.

La Marta ho fa gairebé tot: compra la roba, dibuixa els patrons, els porta a fer a Guissona i per acabar, agafa la maleta i viatja per tot Catalunya per trobar punts de venda dels seus treballs. Evidentment per poder fer tot això, la Marta ha de ser una persona amb molta vitalitat i amb un objectiu molt clar: fer allò que realment li agrada i renunciar a treballs que no l’omplen. Per als amants de les coses pròpies i del concepte que s’ha posat darrerament de moda km 0, direm que la roba de la Marta està elaborada en la seva totalitat, el 100%, a la Segarra i amb disseny d’autor. Això li permet fomentar l’economica local i de proximitat a la vegada que contribueix a fer país.

Una de les principals característiques de la roba que dissenya la Marta és que és atemporal, deixant de banda les tendències i les modes. Es tracta de peces que  combinen fàcilment i que es poden portar sempre. I és que la Marta, que ha treballat per a Lydia Delgado i Messcalino, defuig de les modes i aposta per un consum coherent de la roba, per aquest motiu ofereix peces atemporals, de bona qualitat i a un preu assequible.

Què vas estudiar?

Vaig estudiar quatre anys a l’Escola Superior de Disseny Felicidad Duce de Barcelona. Després vaig estar un any buscant feina. No era fàcil, la crisi només et permet trobar feines en les grans empreses multinacionals on només ets un número i treballes al marge de la creativitat. Finalment, vaig trobar feina a l’empresa Messcalino, una empresa de moda de dona d’Igualada. Allà hi vaig treballar un any i mig i vaig poder fer i aprendre molt. Vaig dissenyar, vaig fer patrons, vaig assistir a convencions.

 

I finalment decideixes tornar al teu lloc d’origen, casa teva.

Sí, ara dissenyo i faig els patrons a casa, després compro els teixits i els porto al taller perquè elaborin les peces.

 

Els patrons es fan amb ordinador?

No, a mà. El traç m’agrada més, és menys robòtic.

 

El taller que fan les teves peces on és?

És un dels dos tallers de roba que hi ha a Guissona.

 

Quina roba fas?

Faig roba de dona, d’entre 30 i 50 anys. I no, no és roba d’alta costura com solen fer molts joves dissenyadors. Jo faig una roba còmoda, per portar a diari, fàcil de combinar sense renunciar a l’elegància. És roba senzilla, neutra però de qualitat per tal que t’hi trobis còmode.

 

Amb quines robes treballes?

Aquesta primera temporada he treballat amb seda italiana i amb cotó. Són peces que s’han de cuidar i que són atemporals. No m’agrada seguir les tendències del moment sinó les formes de vestir que puguis dur sempre.

Acostumo a treballar amb roba de qualitat perquè m’agrada que les meves peces tinguin una llarga vida i no només que durin una temporada.

 

Quantes temporades fas cada any?

Dos. Primavera-estiu i tardor-hivern.

 

I quants patrons fas cada temporada?

N’he dissenyat una quinzena, dels quals 9 els he portat a fer.

 

I la comercialització?

També ho faig jo. Agafo el mostrari i cap a les cases. Vaig picant Porta per porta, presentant la meva primera col·lecció.

 

Ets valenta.

Si que costa. Jo no sóc comercial però he trobat qui m’ha obert les portes. En només un mes vaig aconseguir 8 punts de venda. A Girona, Figueres, Barcelona, Lleida, Solsona i Guissona.

 

Quant costa una peça?

Entre 90 i 150 euros. No es tracta de preus populars però el fet de què de cada model només confeccioni una trentena de peces juntament amb el procés d’elaboració gairebé artesanal i la gran qualitat dels teixits que faig anar, fa que el preu s’incrementi. Tot i això m’agrada que les meves clientes valorin la meva roba perquè hi ha valor afegit, és de km 0, confeccionada íntegrament al país.

 

Quin és el teu objectiu?

Fer solvent l’empresa que he creat. És obra d’autor i de km 0. Penso que quan les coses es fan amb il·lusió tiren endavant.

 

Per a més informació podeu consultar la següent pàgina www.martahuerta.com

Llegit 1526 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar