Dilluns, 01 Setembre 2014 12:59

Antonio Figueras, nou president de Foment Targarí de Tàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)

“El preu del lloguer és un dels principals motius pels quals han tancat molts comerços”

Antoni Figueras, de Figueras Papers, és el nou president de Foment Targarí. La resta de la junta la formen: Antoni Tacies (Carnisseria Tacies), Antonio Hurtado (Habit), Ignasi Cos (Calçats Cos), Ramona Sabartés (Ceerre), Ester Oriola (La Botigueta), Cristina Bautista (Cristina), Núria Meda (Alba) i Núria Bernaus (Natural Optics). Figueras agafa el relleu de la presidencia de l’associació de comerços i serveis de Tàrrega de mans de Ramon Alsina, que fou president durant els últims dos anys. Parlem amb ell per saber com veu l’estat actual del comerç targarí i quines accions creu que s’han de dur a terme per tal de millorar-lo.

Quin és el principal objectiu de la nova junta de Foment Targarí?

Doncs aixecar el comerç de Tàrrega que darrerament està molt igual, bé com el d’arreu a causa de la crisi econòmica i de l’increment de la venda electrònica a través d’Internet. Des de la nova junta intentarem donar un enfocament nou al comerç targarí, una mica més professional i acurat. Després d’anivellar els pressupostos treballarem per impulsar diverses accions comercials que ens diferenciïn de la resta.

 

Pot avançar alguna acció?

No, de moment no. La veritat és que estem tots molt motivats i tenim moltes idees però fins que aquestes no estiguin ben definides no les podem avançar.

M’agradaria destacar que l’actual junta de Foment Targarí està formada per veïns de la ciutat de tota la vida. Jo sóc targarí de naixement, igual que la majoria dels membres de la junta. Això significa que coneixem molt bé el tarannà del comerç i de les empreses de la capital de l’Urgell, quins són els seus punts forts i també els febles.

 

Ha sigut difícil prendre decisió de passar al capdavant de Foment Targarí?

La veritat és que sí. De fet ja tinc prou feina amb la meva empresa però arriba un moment en la vida que has de prendre decisions d’aquestes característiques ja que en cas contrari ningú passa davant. Crec que en aquest país costa molt passar davant i més en coses no remunerades com ser president de Foment Targarí.

 

Abans ha comentat que el comerç de Tàrrega està força tocat, creu que n’està més que el d’altres ciutats?

En general els principals punts que han afectat a la baixada del comerç són la baixada de vendes amb la crisi econòmica, l’aparició i augment de la venda a través d’internet i l’increment d’impostos. A més, a Tàrrega, crec que un dels factors que ha fet molt de mal és la reordenació urbanística de la ciutat, la nova carretera. En els darrers anys Tàrrega ha estat una ciutat desorientada, la gent tenia problemes aparcar, es trobava amb multes de trànsit... i  això provocava que anessin en un altre lloc a comprar. Ara però sembla que el consistori comença a emprendre accions per tornar-la a orientar com la senyalització a les entrades i sortides de la ciutat de les zones d’aparcament gratuïtes i de pagament i de les principals zones comerciants.

 

Han parlat amb l’Ajuntament?

Sí, sí, abans d’acceptar passar al capdavant de Foment Targarí ens vam reunir amb l’alcaldessa de la ciutat, Rosa Maria Perelló, i el president de la Cambra de Comerç, Delfí Robinat, que per cert és un íntim amic meu. Hi ha molt bona predisposició i pretenem treballar conjuntament i anar tots a una per impulsar el comerç de Tàrrega. 

 

Té dades de quants comerços han tancat en els darrers anys?

La veritat és que no, fa només una setmana que estic al capdavant de Foment Targarí. Tot i això si que puc afirmar que s’han tancat molts comerços perquè mantenir-los oberts és molt complicat. Actualment només aguanten aquells que no paguen lloguer perquè el local és seu o aquells que facturen molt. La persona que ha de pagar un lloguer i algun sou, és molt difícil que mantingui el comerç a dia d’avui.

 

Creu a Tàrrega els lloguers són desorbitats?

Sí, crec que el preu que es paga del lloguer ha estat un dels principals motius que ha fet tancar a molts comerços, sobretot aquells que es trobaven a la principal zona comercial de la ciutat com són els carrers del Carme i Santa Anna. Hi ha lloguers que no s’han adaptat als temps actuals. En el meu cas, per exemple, tinc un local al carrer Sant Pelegrí que he passat de 2.000 a 1.200 euros.

 

El passat 1 d’agost es va celebrar la 15a. edició del Mercapati, el mercat de rebaixes d’estiu de Foment Targarí. Quina valoració en fa?

Crec que es pot millorar, s’hi pot fer algun canvi. Ara però m’estic posant a lloc i amb el temps ja canviaré o milloraré allò que no m’agrada. He de destacar que a banda de comercial sóc empresari i els empresaris tenim l’avantatge que som més pragmàtics, allò que funciona continua i allò que no funciona es tanca.

 

El fet de ser empresari es veurà reflectit en el nombre de socis de Foment Targarí, que sembla que en els darrers anys ha disminuït?

És cert que hi ha hagut una  davallada de socis de Foment Targarí. Crec que sí que es notarà. L’objectiu de l’actual junta és que els comerços i les empreses de la ciutat se sentin orgullosos de pertànyer a Foment Targarí. Crearem la figura de col·laborador a banda de la que ja existeix de soci i amb el temps es veurà que formar part de Foment Targarí et permet gaudir de diverses contraprestacions. Fins ara la major part de les accions impulsades per Foment Targarí anaven adreçades als comerços de carrer, eren accions molt bàsiques. Crec però que es poden dur a terme moltes altres accions que beneficiïn a comerços però també a empresaris.

 

Quan començarem a veure les primeres accions de la nova junta?

A partir de l’octubre i el novembre. Ara acabem d’organitzar el Mercapati i al setembre tindrà lloc una acció conjuntament amb FiraTàrrega que oferirà avantatges directes als clients de l’entitat i promourà l’obertura dels comerços dels dies de la Fira, entre d’altres

Llegit 1786 vegades Darrera modificació el Dilluns, 01 Setembre 2014 13:20

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar