Dijous, 29 Setembre 2016 10:09

Ángel Velasco, propietari de Torrons Vicens

Valorar aquest article
(0 vots)
Ángel Velasco, a una botiga de l'empresa a Agramunt Ángel Velasco, a una botiga de l'empresa a Agramunt Laia Pedrós

“El torró i la xocolata han deixat de ser productes estacionals”

 

Torrons Vicens presentarà en la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que se celebrarà els dies 8 i 9 d’octubre, cinc novetats entre les quals un torró de crema cremada amb nous i licor de ratafia, que anomena Torró de Girona. També inaugurarà la sala dedicada a Josep Bertran a la Xocolateria Jolonch amb una exposicó de la seva trajectòria. La família d’Ángel Velasco fa 15 anys que està al capdavant de Torrons Vicens d’Agramunt. Com ho celebrareu?

Hem instal·lat un monument a l’entrada de la fàbrica que simbolitza el típic torró d’Agramunt. Està inspirat en una obra de l’artista Josep Guinovart i l’ha materialitzat l’empresa local Jové Balasch. M’agradaria que l’inaugurés el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.

 

Parlem de la Fira. Quines novetats presentareu des de Torrons Vicens?

Enguany farem dues barres de 250 kg cada una que seran de torró de crema cremada amb nous i licor de ratafia, que anomenem Torró de Girona, i de torró de xocolata amb vinagre, aquest últim fet amb col·laboració d’Albert Adrià. 

Les altres tres novetats, en la línia Natura amb Albert Adrià, són els torrons de curri i maduixa, de trufa blanca d’Alba i de coco thai. 

Pel que fa a la xocolata, d’aquí a finals d’any presentarem una vintena de varietats noves també amb el suport d’Albert Adrià. 

 

Enguany la Fira durarà només dos dies. Afectarà això al nombre de visitants?

Crec que no ja que quan hi ha realment públic és el cap de setmana. El fet que la Fira duri només dos dies farà que es vegi molt més moviment i més activitat.

Vull destacar que la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra s’està convertint en un punt de trobada de professionals de sector i també de professionals de l’hostaleria i de les grans superfícies que vénen a Agramunt per conèixer les darreres novetats pel que fa al torró i a la xocolata a la pedra. En aquest sentit Torrons Vicens hi ha ajudat molt ja que és una empresa innovadora i la competència vol conèixer les novetats que presentem.

 

En el marc de la Fira inaugurareu també una sala a la Xocolateria Jolonch en homenatge al periodista local Josep Bertran?

Sí, inaugurarem la sala Josep Bertran, que és la segona i última planta de l’edifici de la Xocolateria Jolonch. Amb aquesta inauguració acabarem, com em vaig comprometre amb el poble d’Agramunt, les obres de remodelació de la Xocolateria Jolonch, que tindrà capacitat per unes 500 persones i es convertirà en la xocolateria més gran d’Europa. 

Per inaugurar la sala hem cregut oportú fer-ho amb una exposició fotogràfica dedicada a la trajectòria professional del periodista agramuntí Josep Bertran, que va morir l’estiu de l’any passat. Aquesta sala la dedicarem a exposicions, convencions, xerrades, entre d’altres usos. 

 

Com es preveu la campanya nadalenca?

Les perspectives de la campanya són molt bones. L’any passat vam créixer un 50%, al passar de 20 a 30 milions d’euros de facturació, i aquest 2016 preveiem créixer un 20% més. Això sumat al fet que el preu de l’ametlla ha baixat, fa que vegem la campanya de Nadal amb bones expectatives econòmiques.

 

Heu incrementat la plantilla?

Sí, fins el proper mes de gener a la fàbrica tindrem uns 160 treballadors, 60 de temporals. 

 

Quin tant per cent de la producció exporteu?

L’exportació és d’un 23% aproximadament. Ara estem començant a obrir mercat a Perú. Tot i això el que més ens funciona és el mercat nacional, amb un 80% de la producció. Tenen molt èxit les nostres pròpies botigues, que s’estan implantant per tot el territori. Aquest mes de setembre n’hem inaugurat una al carrer Boqueria de Barcelona i finals d’agost vam obrir-ne una a Guipúscoa, la primera que tenim al País Basc.

 

Què creus que ha fet incrementar considerablement la facturació?

Els canvis de costums dels clients. Ara el torró i la xocolata a la pedra es venen tot l’any, han deixat de ser un producte estacional de les festes de Nadal. De fet des de Torrons Vicens fa molt temps que lluitem per desestacionalitzar aquests productes, per això no deixem d’innovar, sempre però mantenint la qualitat, la tradició i el servei, que són els pilars de l’empresa. 

 

Des de Torrons Vicens heu adquirit una nau al municipi de Vilagrassa per instal·lar-hi la filial Ametlles Vicens amb l’objectiu de convertir la nau en un centre de producció d’ametlles. Quan començarà a funcionar?

Ara, just després de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra començarem a comprar ametlles als pagesos de la zona. 

El nostre objectiu és poder arribar a comprar 5 milions de quilograms d’ametlles als agricultors de Vilagrassa i dels municipis propers dels quals, després de pelar i trencar, en quedaran 1,2 milions de nets, que és el que necessitem per produir els nostres torrons. D’aquesta manera aconseguirem tancar un cicle, començant amb la compra de l’ametlla de proximitat i acabant amb la producció del torró. Per a nosaltres aquest projecte és molt important i clau ja que d’aquesta manera podrem controlar la qualitat de l’ametlla, que en aquesta zona és molt bona i ara amb l’arribada de l’aigua del canal Segarra-Garrigues es podrà incrementar la producció. 

Llegit 969 vegades Darrera modificació el Dimecres, 05 Octubre 2016 09:39

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar