Dijous, 09 Febrer 2017 09:47

Marc Solsona i Poldo Segarra, president i director de Fira de Mollerussa

Valorar aquest article
(0 vots)
La presentació de les fires per aquest 2017. La presentació de les fires per aquest 2017. Laia Pedrós

“Enguany consolidem el calendari del 2016 quan vam estrenar la Drone Party i la fira E-Vents”

 

Marc Solsona i Poldo Segarra, president i director de Fira de Mollerussa, presenten el calendari firal per aquest 2017 el qual compta amb 10 certàmens, manté les dos novetats de l’any passat: Drone Party i fira E-Vents, i preveu superar els 9 milions d’euros de volum de negoci en els certàmens d’automoció, que han tancat el 2016 amb 8,8 milions. Així ho van explicar Solsona i Segarra en la presentació del calendari firal per aquest any. 

Marc Solsona. La millor notícia d’aquest 2017 és que consolidem el calendari de l’any passat quan vam estrenar la Drone Party i la fira E-Vents, dos certàmens que tenen molt recorregut i potencialitat.

 

Quin és el balanç firal del 2016?

Marc Solsona. Des de Fira de Mollerussa hem tancat el 2016 amb un volum de negoci en el sector d’automoció de 8,8 milions d’euros en venda directa a  Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor. Aquesta suma suposa una de les millors des que es tenen dades que tenim registrada, mentre que l’objectiu d’enguany seria continuar millorant-la i poder superar els 9 milions d’euros de manera que ens situaríem en xifres històriques.

Poldo Segarra. Els diferents certàmens celebrats a la capital del Pla d’Urgell van reunir l’any passat uns 210.000 visitants i més de mig miler d’expositors.

 

Quines són les novetats en el calendari firal?

Poldo Segarra. La novetat més destacada és el canvi de data d’Expoclàssic, que passa del setembre al maig, decisió que hem pres després que el comitè organitzador del saló valorés que el primer cap de setmana de setembre era de vegades massa aviat i que no havia marge de poder desplaçar-lo una setmana per la coincidència amb la Diada de Catalunya. Així, hem optat, atenent també al calendari del sector, per traslladar Expoclàssic al mes de maig, una data que ja va acollir el saló en les seves primeres edicions.

Pel que fa a la resta, inaugurarà el calendari la 145a Fira de Sant Josep, que se celebrarà del 17 al 19 de març juntament amb el 37è Saló de l’Automòbil. El calendari el completaran la 2a Drone Party (del 31 de març al 2 d’abril), la 29a Autotrac (del 7 al 9 d’abril), la 22a Expoclàssic (6 i 7 de maig), Lo Vermutet (estiu), el 16è Concurs de Pintura Ciutat de Mollerussa (24 de setembre), la 23a Autotardor (del 20 al 22 d’octubre), la 10a Mollerussa Lan Party (del 9 al 12 de novembre) i la 2a Fira E-Vents (del 24 al 26 de novembre).

 

Podeu avançar com van les inscripcions d’expositors per a la Fira de Sant Josep?

Poldo Segarra. Enguany acollirà el tercer Saló del Tractor, que té caràcter bianual. En general el certamen presenta un bon ritme d’inscripcions a falta de més d’un mes i mig per a la seva celebració, la qual cosa fa preveure un increment d’expositors.

 

Tot i que el Saló de l’Automòbil se celebra en el marc de la Fira de Sant Josep, té el seu cartell i identitat pròpia?

Poldo Segarra. Sí, des de fa uns anys li hem donat identitat pròpia i de fet enguany s’inaugurarà un dia abans que la Fira de Sant Josep, és a dir, es podrà visitar a partir del 16 de març al recinte de les piscines municipals de Mollerussa mentre que la Fira de Sant Josep no obrirà portes fins el divendres dia 17.

 

A banda de certàmens, Fira de Mollerussa organitza també altres activitats.

Marc Solsona. Sí, l’objectiu estatutari de Fira de Mollerussa és precisament ser l’eina de promoció econòmica de la ciutat i les fires han de servir per captar negoci directe i indirecte, fer d’altaveu i aparador de qualsevol iniciativa que es vulgui fer i per tant acollir, promocionar i fer tot allò que pugui esdevenir útil per Fira, organitzant congressos, clústers, jornades tècniques, entre d’altres activitats, que posicionin Mollerussa durant tot l’any.

 

Quin és el pressupost de Fira de Mollerussa per aquest any?

Marc Solsona. El pressupost de Fira de Mollerussa ascendeix a 730.000 euros.

Llegit 455 vegades Darrera modificació el Dimecres, 15 Febrer 2017 11:00

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar