Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 30 Març 2017 09:29

Responsables de l'ONmercART de l'EASD Ondara de Tàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)
Mireia Vilalta i Cristina Aumatell. Mireia Vilalta i Cristina Aumatell. Laia Pedrós

“L’ONmercART permet que els alumnes tinguin un primer contacte amb el món professional”

 

 

Mireia Vilalta i Cristina Aumatell són, juntament amb Xavi Brufau, les encarregades de promocionar l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega que del 3 al 7 d’abril acollirà el segon ONmercART, una fira d’art, artesania i disseny que acull propostes d’alumnes, exalumnes i artistes de rodalies aliens al centre.

Què és l’ONmercART?

És una iniciativa artística que vam iniciar l’any passat a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Ondara de Tàrrega i que consisteix en una mostra de treballs i elements artístics d’art, artesania o disseny. L’exposició està oberta a alumnes, exalumnes, professorat i artistes de Tàrrega o rodalies aliens al centre.

 

L’ONmercART acull dos formats de fira dins del mateix esdeveniment.

Sí, tenim la fira de petit format i la fira de gran format. La primera acull propostes d’artistes, dissenyadors i artesans adaptades a un format més petit i assequible tant en el sentit econòmic com en el de les dimensions. Hi podem trobar des de joieria, peces de ceràmica, fotografia o il·lustracions, entre d’altres. Per la seva part, la fira de gran format acull projectes de dimensions més grans deixant la voluntat comercial en segon terme. Aquí hi ha escultures de forja o de ceràmica, tèxtil... entre altres disciplines.

 

Quin és l’objectiu de la mostra?

D’una banda volem obrir l’escola al territori, volem que la gent conegui l’escola d’art de Tàrrega, un centre públic, amb una dilatada trajectòria en l’ensenyament de les arts plàstiques i del dissenya i amb una oferta multidisciplinar i de diferents nivells. D’altra banda, és una necessitat que ens demanaven els mateixos alumnes els quals tenen treballs que volen mostrar i exposar. Ja comptem amb una sala d’exposicions però vam creure necessari tirar endavant aquesta iniciativa, on també poden participar artistes de fora, no només alumnes, exalumnes i professors vinculats al centre. Això permet que els alumnes puguin tenir un primer contacte amb el món professional, no només amb altres artistes sinó també amb el púbic en general i els possibles futurs clients.

 

Als alumnes els deu fer molta il·lusió poder participar en aquesta fira?

La veritat és que sí, sobretot en la vessant més artística com els tallers d’escultura de forja o de ceràmica. Els alumnes tenen la necessitat de contactar amb el món professional, per aquest motiu tenim tantes peticions per assistir a l’ONmercART.

 

Quants artistes exposaran part de les seves obres?

Entre 35 i 40, en la línia de l’any passat. Tenim ja moltes peticions i esperem que l’ONmercART sigui de nou un èxit. Tampoc podem acollir més artistes ja que l’espai és molt limitat, la fira es reparteix entre el claustre del centre i la sala d’exposicions.

 

A l’ONmercART però no es realitzen vendes, veritat?

Com a escola que som nosaltres no podem vendre però si que podem facilitar l’enllaç entre comprador i venedor.

Des del centre demanem als participants que estiguin presencialment a la fira, encara que sigui amb una assistència reduïda durant el transcurs dels 5 dies i que deixin targetes amb les seves dades al seu espai. Després si aconsegueixen tancar un contracte mercantil ja és cosa seva.

 

Quin és l’horari de la fira?

Estarà oberta del 3 al 7 d’abril dins l’horari lectiu del centre, de 9 del matí a 9 de la nit. La inauguració la farem el dilluns dia 3 d’abril a 2/4 de 2 del migdia. Està previst que l’acte compti amb el regidor de Cultura, Raül Palacios.

 

Si algú vol participar-hi, què ha de fer?

Pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. fins al dissabte 1 d’abril.

 

Quants alumnes hi ha a l’EASD Ondara?

Actualment tenim uns 240 alumnes.

 

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va anunciar en l’acte d’inauguració del curs que es treballava amb la voluntat de recuperar el curs que ve el cicle històric de forja. Creieu que serà així?

Esperem que sí, que es recuperi ja que és un cicle que oferíem a l’escola des dels seus inicis i per tant és un bé molt preuat. Al Saló de l’Ensenyament a Barcelona ja el vam oferir i ja hi ha gent interessada en cursar-lo. Esperem que aquestes es materialitzin durant el període de la preinscripció.

 

Enguany heu estrenat el cicle d’Escultura aplicada a l’espectacle. Continuarà?

Creiem que sí ja que té molt bona acollida. En una ciutat com Tàrrega on se celebra FiraTàrrega té molt sentit aquest cicle.

 

Els batxillerats d’arts plàstiques i d’arts escèniques també tenen bona acollida.

Sí, de fet és probable que el curs vinent ampliem una línia ja que enguany tenim dos grups a 1r i un grup a 2n. L’any que ve passaran dos grups a 2n i segurament mantindrem els dos grups a 1r.

Llegit 653 vegades Darrera modificació el Dijous, 30 Març 2017 09:37

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar