Divendres, 04 Agost 2017 08:52

Ferran Orobitg, actor que presentarà l'espectacle 'Límits' a FiraTàrrega 2017

Valorar aquest article
(0 vots)
Orobitg en un assaig obert. Orobitg en un assaig obert. Laia Pedrós

 

“En el teatre de carrer cal fer moltes prèvies i escenificar l’obra davant un públic real”

 

Ferran Orobitg participa en la setena edició del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega amb l’espectacle Límits, que estrenarà al Parc de Sant Eloi en el marc de la propera edició del certamen. Orobitg valora positivament l’acompanyament i els consells de FiraTàrrega en el procés de creació de l’obra.

En què t’inspires per crear Límits?

És una història inspirada en el conte L’elefant encadenat de Jorge Bucay, plantejada com a metàfora dels marcs mentals que ens autoimposem i que ens impedeixen créixer com a persones. Un al·legat contra la por, les opinions preconcebudes, les limitacions socials i culturals i les imposicions de qualsevol mena. Una reivindicació de les capacitats i de les possibilitats de les persones.

 

Com ha estat el procés creatiu?

El que més ens ajuda és poder posar-lo en escena, per això hem anat fent assajos oberts a diferents espais, davant un públic i un ambient diferent. La idea és anar fent preestrenes i conèixer les opinions del públic, saber les coses que funcionen i les que no per poder introduir canvis i anar modelant l’espectacle.

En el teatre de carrer cal fer sempre moltes prèvies i escenificar l’espectacle davant un públic real ja que el carrer té cada dia un públic, un espai i un ambient diferent. Per exemple, en una terrassa d’un bar, amb gent bevent i parlant, cal anar a un ritme diferent. Cada espai i cada moment t’ensenya coses i de tot n’aprenem.

 

Límits és una producció complexa?

En l’espectacle hi ha molta reflexió teòrica amb dues i fins i tot terceres lectures, des de la visió d’un nen petit a la d’un adult, que li pot donar molts tombs. Límits és un espectacle al que cal venir tranquil i predisposat.

 

Estaves acostumat a treballar amb un equip amb Fadunito, com et sents fent aquest solo?

He de dir que abans de Fadunito ja havia fet bastantes performances. Després és cert que amb Fadunito vaig centrar-me més en el carrer, la improvització i la itinerància. Amb tot crec que Límits és un espectacle molt real i sincer ja que la part artística depèn de mi i és el que sento.

 

Com defineixes Límits?

Encara no ho sé ja que hi conflueixen el circ, la manipulació d’objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown. Podria dir que hi ha petites pinzellades de les diferents tècniques que he anat aprenent durant la meva trajectòria professional. El més important però per a mi és poder explicar una història amb un missatge clar i que a la vegada tothom puguin interpretar-la a la seva manera i buscar les seves pròpies històries, aquest és el meu objectiu.

 

L’espectacle Límits forma part del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega, que enguany arriba a la seva setena edició i que compta amb un total de 14 companyies nacionals i internacionals (Portugal, Xile i Uruguai) que realitzen residències artístiques a Tàrrega per a preparar els seus projectes escènics, i que posteriorment presentaran a FiraTàrrega. Com valores el programa de Suport a la Creació?

Vam començar a preparar l’espectacle en el marc d’una residència a la ciutat i valoro molt positivament el retorn artístic, com veuen des de FiraTàrrega l’espectacle. Al ser el primer cop que faig un solo, tenia molts dubtes i pors i crec que poder comptar amb l’acompanyament i els consells de FiraTàrrega és molt positiu.

 

Llegit 505 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 Agost 2017 14:27

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar