Dijous, 21 Setembre 2017 10:01

Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens

Valorar aquest article
(0 vots)
Velasco mostrant el nou torró 'Història' i el típic d'Agramunt. Velasco mostrant el nou torró 'Història' i el típic d'Agramunt. Laia Pedrós

“Els torrons més innovadors ajuden a desestacionalitzar el consum del producte”

 

Parlem amb Àngel Velasco de Torrons Vicens perquè ens expliqui com es prepara la campanya de Nadal i la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que celebrarà la seva 29a edició els dies 7 i 8 d’octubre. Torrons Vicens presentarà al certamen un total de 6 torrons, alguns de molt innovadors com el de mel amb llimona.

Com es prepara la 29a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra? Quines novetats presentareu des de Torrons Vicens?

Bé, enguany hi ha bones expectatives pel que fa a la campanya de Nadal, creiem que serà forta ja que les grans superfícies comercials han començat a fer les demandes abans. En aquest sentit, doncs, la Fira del Torró també es prepara positivament. Des de Torrons Vicens presentarem el torró ‘Història’, un torró d’ametlla cremós que elaborava fa 55 anys quan vaig entrar a treballar d’aprenent de torronaire a la pastisseria Prats-Fatjó de Barcelona. Ara he recuperat la fórmula i el torró. L’objectiu és anar recuperant diferents varietats de torrons històrics en els propers anys, reconvertint-los en els temps actuals.

Aquest torró cremós té moltes possibilitats amb diferents gustos. De fet, enguany un dels torrons solidaris de RAC1 per a l’hospital de Sant Joan de Déu serà aquest torró cremós amb trossos de galeta de xocolata, una variant de la principal novetat d’aquest 2017.

A la Fira del Torró juntament al xef Albert Adrià també presentarem fins a cinc varietats noves de torrons. Hi haurà torró amb vi, torró de xocolata amb xurros, torró de mel i llimona, torró de pipes de carabassa i xocolata blanca i torró de poma caramel·litzada amb praliné.

De totes aquestes novetats a la Fira del Torró farem dues grans barres de 250 kg cadascuna amb el torró Històric i el torró de mel i llimona.

 

Uns torrons molt innovadors?

Sí, aquests torrons més innovadors ajuden a desestacionalitzar el consum d’aquest producte, molt típic fins ara de les festes de Nadal, i això ajuda a què cada cop més la gent vegi el torró com un postres per a tot l’any.

 

Tenen molta tirada aquests?

Es van venent, sobretot durant l’any però el rei de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt és sens dubte el torró d’Agramunt reconegut amb la IGP (Indicació Geogràfica Protegida). D’aquest, l’any passat a Torrons Vicens en vam despatxar unes 800.000 pastilles.

 

Aquest estiu també heu posat a la venda unes barretes energètiques de torró?

Sí, es tracta d’una nova línia de productes amb cinc tipus de torrons tradicionals: dur, crocant, tou, suflé i massapà, que ens ajudarà a estabilitzar la plantilla de treballadors durant l’any. Aquestes barretes energètiques, presentades amb paquets individuals, són totalment ecològiques i estan pensades per a esportives i joves.

 

Per poder afrontar la campanya de Nadal heu ampliat la plantilla?

Durant l’any som una plantilla fixa de 150 treballadors i des d’aquest mes de setembre l’hem augmentat a 210 persones, 60 treballadors més, xifra que suposa un increment d’una trentena respecte l’any passat.

 

I les perspectives de producció?

Creiem que acabarem l’any augmentant un 15% la producció i l’exportació un 20%.

 

I això?

Cada vegada tenim més quota de mercat gràcies a les botigues pròpies distribuïdes per tot el món. En aquests moments en tenim 47  i ja estem treballant per obrir-ne a Corea del Sud i a Nova York.

 

Parlem també de la filial de Torrons Vicens, Ametlles Vicens, instal·lada a Vilagrassa?

Ametlles Vicens està en plena marxa, ja estem comprant ametlles a agricultors de la zona i a finals d’octubre ja haurem instal·lat la trencadora que ens permetrà trencar les ametlles a nosaltres mateixos i no farà falta que depenguem d’altres trencadores externes. L’objectiu final d’Ametlles Vicens és poder tancar el cicle amb ametlles de proximitat i de màxima qualitat. Intervindrem en tot el procés productiu per garantir la traçabilitat del producte final.

 

Per acabar només em resta felicitar-vos pel reconeixement de la London Stock Exchange, que ha seleccionat Torrons Vicens com una de les 13 pymes catalanes i de les 1.000 d’Europa més inspiradores. Què suposa aquest guardó?

És un reconeixement a la feina ben feta que valorem molt positivament, per a nosaltres és un orgull.

Llegit 520 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar