Dijous, 25 Gener 2018 11:33

Verònica Torra, esportista del Club Alba seleccionada per als Mundials Special Olympics del 2019

Valorar aquest article
(0 vots)
Verònica Torra i Anna Balp. Verònica Torra i Anna Balp. Laia Pedrós

“M’esforçaré més, hauré d’entrenar dur per als Mundials Special Oympics”

 

La cerverina Verònica Torra de 30 anys és membre del Club Esportiu de l’Associació Alba de Tàrrega. Torra és una gran apassionada de l’esport i fa uns dies va rebre una molt bona notícia, ha estat participarà als Mundials Special Olympics que se celebraran a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) l’any 2019 com a integrant de la selecció espanyola de bàsquet. La Verònica, que treballa a l’escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega com a ajudant de cuina i com a monitora de menjador a través del servei que gestiona Quàlia, assegura que encara no s’ho creu i des del Club Esportiva d’Alba també estan molt satisfets amb aquest reconeixement. Parlem amb la Verònica Torra i amb l’Anna Balp, monitora del Club Esportiu de l’Associació Alba.

L’any 2007 ja vas ser seleccionada per participar als Mundials Special Olympics que van tenir lloc a Shanghai (Xina) i ara has tornat a estar seleccionada per representar Espanya en bàsquet en aquesta competició internacional. Com et sents?

Verònica Torra.Com un crio petit, no m’ho creia, pensava que era una broma. Estic molt contenta, sobretot perquè coneixeré un nou país amb una cultura totalment diferent. Aniré amb més gent, que encara no conec però que coneixeré. L’objectiu és guanyar si es pot i si no, hi aniré a a passar-ho bé.

 

Ja ets una veterana doncs pel que fa als mundials. Com va ser la primera experiència a la Xina?

Verònica Torra.Era una cultura molt diferent de la nostra, amb un menjar també diferent, però estic contenta però vaig tenir l’oportunitat de conèixer una nova cultura.

 

Ets una gran apassionada dels esports. Quins practiques?

Verònica Torra.Els dilluns practico bàsquet, els dimarts descanso, els dimecres faig natació, els dijous faig futbol i els divendres torno a fer natació. He estat seleccionada per als Mundial Special Olympics amb el bàsquet però realment m’agraden tots els esports i m’esforço molt.

 

Com és un entrenament de bàsquet?

Verònica Torra.Correm, practiquem els tirs a cistella, fem passes amb els companys i després un d’aquests es posa al mig per intentar prendre la pilota.

 

Com et prepararàs per afrontar els Mundials Specials Olympics?

Verònica Torra.Treballaré i m’esforçaré més, hauré d’entrenar dur. A banda dels dilluns, entrenaré bàsquet també altres dies.

 

Què suposa per al Club Esportiu de l’Associació Alba que hagin seleccionat una de les vostres esportistes per participant en uns mundials?

Anna Balp.D’entrada molt orgull perquè portarà el nom del Club Alba al món, ens representarà. Suposa també un premi a molts anys d’entrenament i de sacrifici. Finalment és un exemple a seguir per la resta de companys, molta motivació pels altres perquè poden veure de primera mà que si treballen fort poden arribar fins aquí.

 

Quants esportistes sou al Club Alba i quins esports practiqueu?

Anna Balp. Tenim una trentena d’usuaris que practiquen diferents esports i estem afiliats a la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL) amb qui participem en competicions de futbol, bàsquet, atletisme, natació, ciclisme, bàdminton o tennis taula

 

Quins beneficis aporta practicar esport a persones amb especials dificultats?

Anna Balp.Des d’un benefici físic de treballar tot el cos, com la tonificació, la resistència cardiovascular, la flexibilitat, entre altres, fins a uns valors a nivell social i psicològic, com pot ser la millora de l’autoestima o la socialització pel fet de fer treball en un grup, entre d’altres.

 

Com ha estat seleccionada la Verònica per als Mundials Special Olympics del 2019?

Anna Balp. La selecció dels esportistes la fa la Federació ACELL tenint en compte si participa en moltes competicions i el seu nivell. El fet d’haver estat seleccionada també té molt a veure en què sigui una dona ja que realment hi ha poques esportistes que practiquin bàsquet, de manera que és un plus afegit.

 

Val a dir que la Verònica Torra podrà anar als Mundials Special Olympics gràcies al suport de la Paeria de Cervera que es farà càrrec de bona part de les despeses de desplaçament i allotjament. Així, la implicació del consistori de la capital de la Segarra garanteix que Torra pugui participar en aquesta competició internacional.

Els Mundials Special Olympics se celebraran a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) del 14 al 21 de març de 2019. Hi participaran 7.000 esportistes de seleccions de tot el món que competiran en 24 disciplines esportives com bàsquet, handbol, futbol, natació, volei, bàdminton, volei platja, tennis, atletisme, tennis taula, ciclisme, kaiac, vela, triatló, gimnàstica rítmica, gimnàstica esportiva, judo, petanca, equitació, golf i halterofília, entre d’altres.

A banda dels 7.000 esportistes, la família es completa amb 2.600 entrenadors/es i 20.000 persones voluntàries.

 

Llegit 188 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Gener 2018 11:40

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar