Dimecres, 21 Febrer 2018 15:43

Nou grup de treball de Foment Targarí

Valorar aquest article
(0 vots)
Vuit dels deu membres del grup de treball. Vuit dels deu membres del grup de treball. Laia Pedrós

“Apostem per la digitalització, la formació i per crear sinergies amb la ciutat”

 

Marta Sans, Roger Prat, Patricia Martí, Marc Roselló, Txema Giné, Joana Pérez, Francesc Puiggené, Joan Carlos Romero, Bego Galcerán i Jordi Argilés són els 10 comerciants que formen part del grup de treball que dirigirà Foment Targarí, l’associació de comerços i serveis de Tàrrega que té uns 150 socis. Aquest grup de treball comptarà amb l’assessorament d’Antoni Tàcies, membre de l’anterior junta, que els guiarà tenint en compte la seva experiència i trajectòria.

El nou grup de treball de Foment Targarí arriba després d’un any en què l’entitat ha funcionat amb una gestora perquè l’anterior junta, que portava tres anys en el càrrec, no tenia relleu. Tot i això, l’anterior junta, presidida per Antoni Figueras, va seguir al capdavant de Foment Targarí, amb l’esforç i les dificultats que això suposava, per tal que l’entitat no desaparegués. Així, des del gener de 2017 Foment Targarí convocava reunions obertes als socis per la presa de decisions i l’organització i el funcionament del seu dia a dia.

El nou grup de treball de Foment Targarí es va presentar el passat dilluns 19 de febrer a la sala de socis del local de l’Ateneu, acte que va reunir un centenar de persones. Quins són els principals objectius d’aquest nou grup de treball?

Apostarem per la digitalització de l’entitat, la formació dels associats i per crear sinergies amb tots els agents de la ciutat.

 

Parlem de la digitalització.

Creiem que és necessari reformular l’entitat tenint en compte els canvis que s’han produït en la societat i en els hàbits de consum. Per això, considerem que és imprescindible incrementar la presència de Foment Targarí a les xarxes socials amb la digitalització de l’entitat.

Les xarxes socials són el dia a dia. Tothom mira Instagram, Facebook... i cal ser-hi presents. Volem arribar a tots els consumidors potencials, per aquest motiu destinarem una part dels recursos a la digitalització. Això no significa que deixarem de banda el sistema clàssic de publicitat, sinó que combinarem la publicitat clàssica per arribar a la gent gran i la publicitat a Internet i a les xarxes socials per arribar a la gent jove, habituada a utilitzar dispositius electrònics.

 

I la formació.

Organitzarem molts cursos pràctics per aconseguir professionals bons i especialistes del sector en què treballen, ja que a Tàrrega hi ha un bon comerç però hem de tenir en compte que el client és cada cop més exigent.

De fet, l’acció més immediata que durem a terme està relacionada amb la formació. Organitzarem un taller de dos dies de durada on els participants treballaran el màrqueting i la comunicació. L’objectiu d’aquest taller, merament pràctic, serà ajudar al petit comerciant a dissenyar publicacions i anuncis que cridin l’atenció.

 

El tercer i darrer objectiu és crear sinergies amb tots els agents de la ciutat.

Sí, hem d’aprofitar les sinergies de la ciutat i dur a terme accions que vinculin el comerç amb el turisme, l’oci i la restauració.

Volem que les famílies que vinguin a Tàrrega gaudeixin i que l’experiència els generi un bon record i vulguin repetir, ja sigui passejant pel centre comercial, gaudint d’una fira, anant al cinema, anant a sopar...  L’objectiu final és que amb l’ajuda i la complicitat dels diferents agents aconseguim que Tàrrega sigui una ciutat referent en cultura, que Tàrrega sigui una ciutat referent en oci i que Tàrrega sigui una ciutat referent en comerç.

 

Com us organitzareu?

Aquest grup de treball està format per gent molt diversa, de manera que pretenem potenciar les habilitats de cada persona. També mantindrem les reunions obertes amb els socis, que s’han dut a terme aquest darrer any amb la junta gestora. Creiem que és imprescindible fer autocrítica per poder tirar endavant aquest nou projecte.

 

Podeu avançar alguna de les campanyes que impulsareu?

Hi estem treballant. Tot i que podem avançar que volem oferir accions innovadores tenint en compte tots els associats de Foment Targarí. Fins ara les campanyes més potents beneficiaven molt al sector de la moda i nosaltres volem que les accions beneficiïn a tots els associats, ja que Foment Targarí representa molts sectors diferents: indústria, restauració, moda, professionals autònoms, telefonia, entre d’altres.

També podem avançar que volem potenciar les campanyes/accions en els mesos més dolents o fluixos tenint en compte les vendes, com pot ser el mes de febrer. És a dir, dur a terme accions quan hi ha molta gent que consumeix, està bé perquè ajuda, però és important incidir en els mesos més dolents, quan el comerç acostuma a ser més fluix.

 

La presentació del nou grup de treball va comptar amb la presència de diversos regidors entre els quals hi havia el de Promoció Econòmica, Carles Pascual, que va donar la mà als seus membres per treballar conjuntament per al benefici de la ciutat. Pascual va recordar el potent eix comercial a cel obert que té Tàrrega i va anunciar que ben aviat el consistori portarà a terme la millora de la zona d’estacionament gratuït situada entre l’avinguda Onze de Setembre i el carrer Hospital. Els treballs se centraran a aplanar i asfaltar la superfície, de 2.500 m2, i actualment de terra, i delimitar les places de senyalització horitzontal.

Llegit 280 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar