Dimecres, 23 Maig 2018 13:38

Som Qui Som, nou espai autogestionat i cooperatiu de Tàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)
Reunió informativa de Som Qui Som. Reunió informativa de Som Qui Som. Laia Pedrós

“Des de Som Qui Som pretenem fomentar l’esperit crític i generar debat”

 

Tàrrega compta des d’aquest mes de maig amb un nou espai autogestionat i cooperatiu que pretén convertir-se en un espai de trobada on organitzar activitats socials i culturals, estimular l’esperit crític i  generar debat constructiu. S’han donat a conèixer amb el nom provisional de Som Qui Som.Vols saber-ne més?

 

Què és Som Qui Som?

És un espai autogestionat i cooperatiu des del qual un grup de persones de diferents àmbits i col·lectius pretenem fomentar el pensament crític i organitzar activitats socials i culturals per als nostres socis. Considerem que a Tàrrega feia falta un espai de trobada on crear sinergies, estimular l’esperit crític i generar debat constructiu i proactiu.

 

Quines accions concretes dureu a terme?

Estem oberts a allò que vulguin els socis però la idea és poder acollir xerrades, tallers, debats, jornades gastronòmiques, exposicions, activitats culturals... així com un espai de reunió per a altres entitats o col·lectius de la ciutat que no disposen de local propi.

 

Com es financeu?

Som Qui Som pretén autofinançar-se, no volem dependre de subvencions públiques. Per aquest motiu, els socis han d’abonar una quota de 20 euros per trimestre, és a dir, uns 80 euros anuals. Aquesta és la principal font de finançament de Som Qui Som. L’altra són les activitats pròpies que durem a terme com poden ser àpats, tastos, concerts, tallers...

 

Sota quina filosofia neix Som Qui Som?

Des de l’espai apostem per un consum èxit i de proximitat amb productes de temporada i de quilòmetre zero. Creiem que una economia i un model de vida més sostenible és possible. També defensem l’autodeterminació dels pobles i apostem pel cooperativisme i l’economia social, és a dir, des del nostre espai apostem per sistemes econòmics alternatius al capitalisme que siguin justos i socials amb les classes treballadores. Un altre punt fonamental del nostre ideari és el feminisme, creiem que aquesta és l’única manera d’aconseguir l’emancipació i l’apoderament de les dones i abolir el sistema patriarcal. Som Qui Som també es basa en un model de funcionament assembleari, inclusiu, transparent i de pensament crític en la presa de decisions fomentant així la participació activa de tots els socis, que ja superem el centenar. Finalment, Som Qui Som es defineix com un espai antifeixista que no tolera cap tipus d’actitud racista ni feixista.

 

Som Qui Som té tres eixos bàsics, quins són?

Sí, hi ha una secció gastronòmica, que s’encarrega de les activitats gastronòmiques com tastos, tallers, menjadors populars, espai de bar...; una secció sociocultural, dedicada als tallers i les activitats que vulguin dur a terme els socis a través de monitors i en format centre cívic tot i que programant a demanda dels mateixos socis, i finalment hi ha la secció de pensament crític des de la qual treballem per programar xerrades i debats que ens remoguin opinions i des d’on puguem construir a través del debat actiu un altre model de societat.

 

Com ja hem comentat, Som Qui Som és un nom provisional, quan decidireu el nom definitiu?

El proper 3 de juny en el marc de la primera assemblea de Som Qui Som per constituir formalment l’entitat. El passat 18 de maig ja vam celebrar una reunió explicativa del projecte obert a la ciutadania. L’acte va tenir lloc a la plaça de les Nacions de Tàrrega, just davant del local de Som Qui Som.

Llegit 392 vegades Darrera modificació el Dimecres, 23 Maig 2018 19:45

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar