Dijous, 11 Octubre 2018 09:41

Ángel Velasco, propietari de Torrons Vicens

Valorar aquest article
(0 vots)
Ángel Velasco amb les novetats d'enguany. Ángel Velasco amb les novetats d'enguany. Laia Pedrós

“Apostem per ampliar la gamma de torrons sense sucre” 

 

Ángel Velasco, propietari de Torrons Vicens d'Agramunt, no espera que les coses passin sinó que fa que aquestes passin. En el marc de la Fira del Torró presentarà nombroses novetats, entre les quals diferents referències de torró sense sucre; torró de toffee amb pistatxos, ametlles i pinyols i dues innovadores propostes amb Albert Adrià així com noves varietats de xocolata amb Xocolata Jolonch.

Quines són les novetats que presenten des de Torrons Vicens a la 30a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt?

En tenim vàries. Enguany des de Torrons Vicens fem una aposta important per ampliar la gamma de torrons sense sucre, en fabriquem un total de 18 referències de les quals destaquen les especialitats amb trufa (amb panses i rom, whisky...) i praliné. També hem creat tres torrons de toffee amb pistatxos, ametlles i pinyons i juntament amb l’Albert Adrià, en la línia Natura, oferim dues varietats de torró: un de te matxa i un altre d’alga nori. Finalment, amb Xocolata Jolonch presentem varietats de xocolata del 60% de cacau amb canyella, vainilla, pebre vermell i xili picant. l’objectiu és reinventar el concepte de la xocolata, com hem estat fent en els darrers anys amb el torró, perquè sigui també un producte que es mengi durant tot l’any i en diferents àpats.

Tots els torrons i xocolates estan elaborats de forma totalment artesana, seguint el procés tradicional de l’empresa, i amb productes de màxima qualitat i proximitat.

 

Per què ha escollit aquests gustos amb Albert Adrià?


Perquè estem obrint mercat als països asiàtics, especialment al Japó, i allí els tes i els algues tenen molt bona acollida i aquí també s’estan introduint amb força.

 

Enguany també oferirà als visitants del certamen dues barres gegants de torró?

Sí, cada una farà 350 kg i seran del torró d’alga nori, que fem amb Albert Adrià, i del torró de toffee amb ametlles.

 

Com afronta la campanya de Nadal?


Molt positivament, creiem que serà una campanya, ja s’han avançat moltes comandes. La nostra previsió és incrementar les vendes en un 10% respecte a l’any passat. Aquest augment l’atribueixo a la bona acollida de les 46 botigues que tenim obertes arreu del món i al fet que venem a bona part de les grans superfícies, en aquest sentit Torrons Vicens ens considerem els pastissers de les grans superfícies comercials sempre mantenint la nostra artesania.
 A més, des de Torrons Vicens cada cop guanyem més quota de mercat, a Catalunya ja tenim el 65% del total i les exportacions suposen un 20% de la nostra producció.

 

Quina plantilla té?

Per poder fer front a tota la demanda de productes comptem amb una plantilla de 200 treballadors, una seixantena més que durant la resta de l’any.

 

Pel que fa al tradicional torró d’Agramunt, amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Com van les vendes?


Estem també molt contents, cada vegada té més demanda i cada any n’incrementen les vendes significativament, introduir-lo a l’estranger i augmentant-ne el consum al mercat nacional. de la facturació anual de Torrons Vicens, el torró d’Agramunt amb IGP suposa el 20% del total.

 

Quina és la importància de la Fira del Torró d’Agramunt?


És una fira amb molt de prestigi per al sector que vetlla per la promoció dels torronaires de la vila i, sobretot, del torró d’Agramunt amb IGP, que és la base que ens permet obrir-nos al mercat. El certamen compta amb el suport de nombroses institucions i és el tret oficial de sortida de la campanya de Nadal.

 

Com valora que enguany s’allargui durant tres dies?


Crec que és bo perquè dona possibilitats a què vinguin professionals i dos dies es fan curts després de l’esforç que hi ha en el muntatge i en la preparació.

 

Llegit 301 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 Octubre 2018 09:44

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar