Divendres, 09 Novembre 2018 08:46

Anna Giribet, nova directora artística de FiraTàrrega

Valorar aquest article
(0 vots)
Anna Giribet. Anna Giribet. Laia Pedrós

Anna Giribet (Vilanova de Bellpuig, 1981) ha estat escollida aquesta setmana nova directora artística de FiraTàrrega, càrrec que assumirà a partir l'1 de gener de 2019 en substitució de Jordi Duran i convertint-se en la primera dona al capdavant del certamen. La proposta de Giribet va ser escollida de forma unànime entre els cinc candidats presentats, dos dels que no van arribar al final per no complir els mèrits requerits.

 

Com ha rebut la notícia del nomenament?

Estic molt contenta perquè l'Ajuntament de Tàrrega i FiraTàrrega han convocat per primera vegada un concurs públic per ocupar aquesta plaça, fet que ha donat peu a que molta gent pogués presentar-s’hi. A més em satisfà que el meu projecte hagi estat escollit de forma unànime i això m'agradaria pensar que és també gràcies a la feina feta durant aquests vuit anys amb aquest equip meravellós que hi ha darrere, pilotat per Jordi Duran i Oriol Martí però també amb altres professionals com Mike Ribalta, Joan Marc Gabernet, Eduard Ribera, i tota la resta de l'equip. En definitiva, estic contenta però amb por, respecte i il·lusió alhora.

 

Serà la primera dona que ocuparà el càrrec. Com ho valora?

Molt contenta i amb el respecte que ja he comentat però també reflexionant que com pot ser que no hi hagi hagut una dona fins ara, però hi ha altres espais com la Tena Busquets al Sismògraf, que ho està pilotant molt bé, o Judit Carrera com a directora del CCCB, i altres que podria anomenar. Sembla que el panorama està canviant i s’està fent realitat aquesta reivindicació de la dona d'ocupar espais de decisió, que són molt necessaris. Intentarà estar a l'altura i fer-ho el millor possible.

 

Algun projecte per iniciar l'any 2019?

Sí, ja està elaborat. M'agradaria destacar que el projecte presentat començava amb un fragment d’un poema de Maria Mercè Marçal, poeta d’Ivars d’Urgell, Divisa: "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida / I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel”. Aquest poema reflecteix les línies que marcaran el meu projecte, que tractarà de territori, perifèria, polítiques, gènere i arts de carrer, sobretot, visibilitzar més i millor les arts de carrer, i a treballar molt.

 

Donarà continuïtat als projectes impulsats per Jordi Duran com el de Suport a la Creació?

Les bases del concurs especificaven que una de les línies era continuar amb el projecte de Suport a la Creació, que vam iniciar conjuntament l’any 2011. Llavors aquesta serà una de les línies, lògicament amb canvis, retocs i aire fresc, però sí, serà una de les línies a desenvolupar.

 

Serà, doncs, una direcció artística continuista?

Es podria explicar de moltes maneres, a mi m'agrada dir que és una proposta fresca i nova però que lògicament ha tingut en compte la trajectòria duta a terme fins ara, perquè és obvi que venim d'on venim i que el Jordi ha estat el meu mestre fins a la data, i lògicament serà continuista en alguns aspectes.

Llegit 206 vegades Darrera modificació el Divendres, 09 Novembre 2018 21:02

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar