Dimecres, 15 Gener 2014 13:44

Núria Salmons, responsable del nou projecte de l'empresa agrària Ribero SAT de Gerb

Valorar aquest article
(0 vots)

“La clau de l’èxit és oferir un producte bo, diferenciat i creure-hi”

 

Núria Salmons és una jove agricultora de Gerb que lidera el nou projecte que l’empresa agrària familiar Ribero SAT va impulsar ara fa dos anys. En aquest temps ha aconseguit un miler de punts de venda a diversos indrets de tot l’Estat de l’alimentació que elaboren per a animals rosegadors. L’objectiu d’enguany és consolidar la presència a l’Estat i exportar.

Són moltes les empreses que amb l’actual crisis econòmica s’han vist obligades a tancar o bé a reduir personal i aguantar fent un gran esforç. Aquest però no és el cas de l’empresa agrària Ribera SAT amb seu a Gerb (Noguera), especialitzada en productes farratgers i cereals. Des de fa dos anys, l’empresa ha incorporat una nova línia d’alimentació adreçada a mascotes rosegadores com cobais, conills, xinxilles, esquirols, ratolins i hàmsters. Després de moltes hores de treball i nits sense dormir, el que podria semblar una bogeria, és tot un èxit. A continuació, parlem amb Núria Salmons, membre de la família Ribero que gestiona aquest nou projecte. 

 

Fa dos anys que vau iniciar aquest nou projecte. En quina situació es troba en aquests moments?

Actualment tenim un miler de punts de venda dels nostres productes en diferents indrets d’Espanya mentre que a finals del 2012 només en teníem 200. En un any hem passat de destinar el 5% de la producció total de l’empresa a aliments per a mascotes rosegadores al 15%, l’objectiu que en un principi ens havíem marcat per assolir a finals d’aquest 2014. De manera que estem molt satisfets. 

 

Quin és l’objectiu per aquest any?

Continuar ampliant i consolidant els punts de venda a nivell espanyol, i començar a treballar en l’exportació dels nostres productes. També esperem poder arribar a destinar el 25% de la producció total a aliments per a mascotes rosegadores.

 

L’any passat vau adquirir una nova màquina que us permet oferir nous productes.

Sí, hem comprat una màquina que embassa els aliments amb atmosfera controlada. Gràcies a aquesta, hem pogut oferir molts més productes als nostres clients els quals tenen una caducitat més llarga. La màquina també ens ha permès millorar la presentació i el disseny.  

 

Quina inversió heu fet en aquesta nova màquina?

Uns 100.000 euros, que pretenem amortitzar en 10 anys.

 

Quina creus que és la clau de l’èxit?

Doncs, la clau de l’èxit de qualsevol empresa és creure en el teu producte i tenir un producte bo i diferenciat de la competència. A més a més, nosaltres som una empresa que  tanquem el cicle, és a dir, som pagesos i tenim el control de tot el que fem, això agrada molt als clients. A la vegada oferim una atenció personalitada i som molt propers, fet que els clients també valoren. Finalment, destacaria que els nostres productes no són transgènics sinó que són 100% naturals i això cada vegada es té més en compte.  

 

Quins productes teniu al mercat per a rosegadors?

Tenim tota una gama de fencs (festuca, alfals i civada), una gama d’herbes (veça, trepadella, dent de lleó i ray-grass), una gama coadjundant amb un 60% de producte farratger i un 40% d’herbes medicinals, l’alimentació complerta que anomenem Green Nature i que està basada en la piràmide nutricional de cada una de les mascotes així com una gama d’snacks naturals amb garrofa, fruites, verdures, civda en flor, etc. 

A més, per les passades festes vam treure unes caixes on hi ha una selecció de nou snacks diferents envasats individualment perquè conservin les seves propietats. 

 

Sembla que cada vegada hi ha més gent que té  rosegadors de mascota. 

Sí, la veritat és que tenir un animal rosegador com a mascota està en augment a Espanya tot i que a Europa gairebé totes les famílies en tenen un. M’agradaria afegir que cada vegada hi ha més interès en cuidar bé una mascota, la gent s’està conscienciant. Això també és un punt a favor nostre ja que des de Ribera SAT fem una gran inversió en publicitat i en donar a conèixer com s’han d’alimentar correctament les mascotes rosegadores. 

 

A la vostra família no us fa por la crisi ja que a banda d’aquest nou projecte, heu invertit també en l’empresa familiar.

Sí, fa aproximadament un any ens vam fer càrrec d’una finca de 300 hectàrees a l’Aragó on cultivem festuca i alfals ja que allà la qualitat de la terra és molt més bona. Era una oportunitat molt bona per després oferir un millor producte final.  

 

Fes un breu repàs de la trajectòria de Ribero SAT?

És una empresa agrària que es va crear l’any 1976 i que està dedicada al cultiu de productes farratgers i cereals. Fa més de 35 anys que el meu pare va fundar l’empresa amb l’ajuda del padrí. Al cap de 15 anys aquest últim es va jubilar i hi va entrar la mare fins l’any 2006. Llavors la meva germana i jo vam entrar a formar part de l’empresa com a joves agricultores. 

Al cap de tres anys, els cereals van patir una davallada de preus molt important i a l’empresa vam decidir comprar nova maquinària per diversificar el negoci. Aquestes màquines ens permeten elaborar bosses de farratge premsat de diversos tamanys, que forma part del nou projecte de l’empresa.

Llegit 1706 vegades Darrera modificació el Dimecres, 15 Gener 2014 13:52

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar