Dimecres, 26 Febrer 2014 13:41

Organitzadors del 26è Concurs de Teatre Amateur 'Ciutat de Tàrrega'

Valorar aquest article
(1 Votar)

“Les interpretacions i els muntatges triats són d’una categoria excepcional”

 

El Concurs de Grups Amateurs de Teatre ‘Ciutat de Tàrrega’ arriba enguany a la seva 26a. edició. Es tracta d’un certamen ja consolidat en el món del teatre ja que cada any són molts els grups que s’hi presenten. Aquest 2014, per exemple, hi havia 60 grups inscrits dels quals se n’ha escollit 6. Parlem amb els organitzadors del concurs, el Grup de Teatre BAT, per conèixer-ne més detalls. Aquets són: Teresa Robert, presidenta de BAT; Joan Pont, delegat del concurs, i Carles Domingo, tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega.

Quan aixecarà el teló la 26a. edició del concurs?

T.R. El proper dissabte 8 de març amb la comèdia Venuts a càrrec del grup Triangle Teatre de Cornellà de Llobregat. En total oferirem sis setmanes seguides de teatre amateur (fins el dia 12 d’abril) on s’hi podran veure unes actuacions molt professionals. EStem molt il·lusionats amb aquesta 26a. edició del concurs i esperem que els grups seleccionats ens facin gaudir d’allò més.

J.P. Les obres, les interpretacions i els muntatges tenen una categoria excepcional.

 

D’on són els grups que actuaran?

J.P. Enguany el concurs ha rebut un total de 60 grups inscrits dels quals n’hem seleccionat només 6. D’entre tots els inscrits, 44 eren de Barcelona, 4 de Tarragona, 8 de Lleida, 1 del País Valencià, 1 de Madrid i 1 de Talavera de la Reina (Toledo). Finalment, els participants seleccionats són: 4 de Barcelona, 1 de Lleida (el grup Wigmar de Guimerà) i 1 de Talavera de la Reina.

 

Sempre teniu tants grups inscrits?

J.P. Sí, com ja és tradició el millor grup teatral formarà part de la programació de FiraTàrrega el proper mes setembre. Això és un gran reclam per les companyies amateurs de teatre ja que és una bona manera de donar-se a conèixer al públic i a programadors.

 

Quin pressupost té el certamen? Teniu subvencions?

J.P. El concurs té un pressupost d’uns 9.000 euros i tenim ajuts de l’Ajuntament de Tàrrega (5.000 euros), de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

I d’espectadors, com aneu?

J.P. L’any passat van passar per les 7 obres que vam representar més de 2.000 espectadors, xifra que considerem molt positiva i que ha augmentat en els darrers anys gràcies a les promocions que oferim.

 

Promocions?

C.D. Des de fa uns anys ens hem posat en contacte amb restaurants de la ciutat per tal que donin butlletes de descompte 2x1 als seus clients per anar al teatre. Els establiments que participen enguany en aquesta promoció són: El Traginer, Nostàlgics, Daus, El gat del Rosal, Depans i La Cova. A banda d’incentivar l’assistència d’espectadors al teatre, donem vida a restaurants de Tàrrega.

Entre d’altres promocions hi ha el cost de 3 euros en l’entrada a tots aquells que porten el Carnet jove o bé l’adquisició de l’abonament per totes les obres al preu de 30 euros. Per la seva part, el preu per una actuació concreta val 7 euros. Dir també que l’Ajuntament de Tàrrega organitza en una representació un autocar per als nuclis agregats de la ciutat.

 

Alguna novetat important en aquesta edició?

J.P.La principal novetat és que hem reduït el nombre de premis, enguany seran 2 per cada categoria (Actor/Actriu principal, Actor/Actriu secundari, Millor direcció, Millor grup teatral i Escenografia) i no 3 com fèiem fins ara. Això és degut a l’actual crisi econòmica. Així mateix, l’acte de cloenda serà un dinar i no un sopar, que es farà el diumenge 18 de maig en un restaurant de la ciutat a partir de 2/4 de 2 del migdia.

 

Podeu fer una breu sinopsi de les obres que es podran veure en aquesta 26a. edició?

J.P. El tret de sortida del concurs tindrà lloc el proper dissabte 8 de març amb l’obra Venuts, d’Àngel Amazares, interpretarà pel grup Triangle Teatre de Cornellà. Es tracta d’una comèdia força esbojarrada i irònica, que contempla amb humor el món laboral i les seves interrelacions personals. La trama s’inicia la vigília de Reis, quan sis venedors d’una companyia d’assegurances, que està especialitzada en articles funeraris, són citats a una reunió. A partir d’aquí s’evidenciarà que les coses no són el que semblen a primer cop d’ull, a més un esdeveniment inesperat afegirà un nou gir a la situació.

La segona obra, que es podrà veure el dissabte 15 de març, serà Trampa Mortal, d’Ira Levin, a càrrec del Grup de Teatre d’Amics de les Arts de Terrassa. Es tracta d’una comèdia policíaca amb una trama delirant plena de fets inesperats.

A continuació, el dissabte 22 de març, serà el torn de Dansa d’Agost, de Brian Friel, amb Acte Quatre de Granollers. Tracta sobre la complexitat de les relacions humanes plasmada irònicament en lavida d’uns peculiars personatges d’Irlanda: 5 germanes solteres, 1 nen de 7 anys (el fill de la petita) i el pare de les noies que torna després de 35 anys en una missió i el pare del nen de 7 anys que apareix de visita.

El 29 de març serà el torn de El precio, d’Arthur Miller, amb el grup de Talavera de la Reina (Toledo) El Candil. Es tracta d’una reflexió sobre la recerca del sentit de la vida a partir del retrobament de dos germans després de 16 anys que queden per repartir-se uns mobles antics d’una herència.

La penúltima obra serà Maria Rosa, d’Àngel Guimerà, interpretada pel grup Pierrot Teatre de Centelles. És una obra clàssica sobre les tràgiques passions amoroses de la classe obrera del segle XIX.

I finalment, el dissabte 12 d’abril, la companyia Wigmar Teatre de Guimerà oferirà El secretari de dos patrons, adaptació de l’obra El criat de dos amos de Carlo Goldoni. Aquesta comèdia està protagonitzada per embolics amorosos, desenganys i corrupteles.

He de recordar que totes les representacions començaran a les 10 de la nit al Teatre Ateneu. Es poden reservar els abonaments a Cristalleria Mateu de Tàrrega i les entrades es poden comprar una hora abans de cada representació al mateix teatre. 

 

Llegit 1045 vegades Darrera modificació el Dimecres, 26 Febrer 2014 14:25

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar