Les obres de la futura estació d’autobusos de Mollerussa han començant aquest dimecres 24 de maig de manera més visible amb els primers moviments de terra per part de dues màquines retroexcavadores que al llarg dels propers dies seran les encarregades de netejar el terreny i posar-lo a punt per l’edificació, segons han informat al consistori responsables de l’obra que du a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La nova estació, les obres de la qual van ser adjudicades a Copisa per un import de 872.000 euros i amb un termini d’execució de 6 mesos, tindrà una andana lineal amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional així com tres places per estacionament de taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegits amb una coberta metàl·lica.

Per complementar l’oferta, l’Ajuntament ha demanat a l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) la possibilitat que, quan la nova estació entri en funcionament, s’habiliti una segona parada de bus a la ciutat, en concret a la carretera de Torregrossa on ja paren els autobusos de manera provisional durant els dies de la Fira de Sant Josep. Així mateix, també ha plantejat la possibilitat de poder habilitar també una altra parada més, en un punt encara per definir a la zona est de la ciutat.

Paral·lelament a aquestes obres, l’Ajuntament projecta actuar en la millora del carrer de Prat de la Riba, per al qual, a falta de la redacció del projecte definitiu, es planteja que es conservi el doble sentit per no col·lapsar els carrers adjacents que són vies d’entrada i sortida de la ciutat. Per fer possible aquesta doble direcció, s’hauria de suprimir l’aparcament actual d’aquest carrer, que és una banda, el qual quedaria compensat per la construcció d’una zona d’aparcament que es preveu habilitar al terreny contigu a l’estació d’autobusos en paral·lel a la via del tren.

 

 

El nou gimnàs que s’ha edificat al costat de l’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa estarà operatiu a partir del proper dilluns per a ús del centre escolar després que aquest dimarts l’empresa constructora hagi lliurat l’obra a l’Ajuntament. L’alcalde, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Mònica Segués, i la directora de l’escola, Montse Serret, ha visitat les obres acabades i ha dit que “es tracta d’una obra volguda, reivindicada i necessària amb la que es dóna compliment a un compromís adquirit amb l’escola i amb el municipi”. En aquest sentit, Mollerussa guanya un nou equipament que fora de l’horari lectiu i a partir del curs vinent estarà operatiu per poder donar servei a diferents clubs de la ciutat. D’aquesta manera, un cop finalitzi el curs escolar ja es marcaran les ratlles d’un camp de bàsquet i s’hi instal·laran les cistelles corresponents.  

Per la seva part, la directora del centre ha indicat que aquesta obra “representa molt” perquè dotarà el centre d’un gimnàs on poder dur a terme l’educació física, ja que fins ara els alumnes havien de desplaçar-se al pavelló poliesportiu, i també d’un espai per a reunions i actes familiars. 

El nou gimnàs, que ha estat construït per l’empresa Serboniu SL per un import de 189.134 euros, té les dimensions d’un pavelló, amb una pista de 32x20 metres, i s’ha reservat un espai entre aquest edifici i el camp de futbol 7 Cruyff Court per tal de poder-hi ubicar en un futur una zona de vestidors, magatzems i serveis públics que pugui ser utilitzat pels usuaris dels dos espais esportius. És per això que a la façana nord-est s’ha deixat dues obertures per aquesta finalitat, que es realitzarà en una segona fase del projecte, en funció de diferents línies de subvenció que ho puguin permetre.

El gimnàs, al qual s’accedeix per la façana nord més propera a l’edifici existent de l’escola, té la part inferior conformada per plaques de formigó prefabricat mentre que la part superior, en la qual s’han construït obertures per donar llum natural a l’interior, és de panells de sandvitx de dos colors diferents i disposats en diferents direccions per donar una imatge menys rígida al conjunt. Pel que fa a la coberta, és amb una estructura lleugera a base de jàsseres peraltades prefabricades de formigó.

 

 

L’Ajuntament de Mollerussa obrirà el dilluns 22 de maig el període d’inscripció per als tallers d’estiu, amb la novetat que tots aquells infants que la formalitzin via internet abans del 16 de juny obtindran una bonificació de 3 euros per setmana. Aquesta és una de les mesures per a les quals ha optat l’Ajuntament per contrarestar l’augment de preu, justament 3 euros per setmana, que ha hagut d’aplicar arran d’un decret de la Generalitat que ha reduït la ràtio d’infants per monitor i n’ha augmentat els sous de manera que els costos de la prestació del servei s’incrementen. Així ho han explicat l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat de la regidora de Joventut, Imma Casanella, els quals han indicat que es mantindran, davant l’èxit de l’anterior edició, l’activitat lúdica en anglès i les activitats aquàtiques i se n’estrenarà una de nova: l’estada nocturna.

En aquest sentit, Casanella ha indicat que s’ha pensat a dur a terme aquesta nova activitat el dia 27 de juliol a la mateixa escola de primària, Mestre Ignasi Peraire, on es duen a terme els tallers, que comencen el 26 de juny i s’allarguen fins a l’1 de setembre. L’activitat en concret estarà oberta a tots els nens que hagin participat dels tallers durant el mes de juliol i es plantejarà com una festa amb un sopar, acompanyat d’actuacions i jocs de nit. La regidora de Joventut ha apuntat que si la iniciativa funciona es podria plantejar repetir-la com a fi de festa dels tallers per als inscrits al mes d’agost.

Pel que fa a la coordinació dels tallers, adreçats a nens i nens de 4 a 12 anys, tornarà a anar a càrrec de Quàlia, l’àrea de projectes educatius de l’Associació Alba. Pel que fa als eixos temàtics, enguany s’ha volgut fer especial incís en diferenciar dos eixos temàtics diferenciats en funció de la franja d’edat. Així per als infants de 4 a 7 anys, el fil conductor seran els Superherois i els seus poders per canviar el món mentre que per als més grans el títol de l’eix és El Regne del Cap de Trons, centrat en un reialme cobdiciat per diferents pobles.  

A banda de la bonificació per inscripció anticipada en línia, també hi ha previstes altres bonificacions per reduir els 38 euros per setmana que costen els tallers. Així, les famílies nombroses i monoparentals podran obtenir un descompte de 5 euros, el mateix descompte que s’aplicarà per la inscripció d’un segon germà en la mateixa setmana. Les inscripcions, a banda de la via internet, també es poden formalitzar a la primera planta de l’Ajuntament i a la piscina coberta.  L’horari de les activitats és de les 9 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia, tot i que s’ha previst que l’acollida es pugui fer a partir de 2/4 de 9 del matí per donar facilitats a la conciliació. 

 

La 38a edició de l’Aplec de la Sardana de Mollerussa, que tindrà lloc el proper 27 de maig, comptarà com a principal novetat amb l’estrena a càrrec de la Cobla Jovenívola d'Agramunt d’una sardana composada per la mollerussenca Maria Neus Ros que porta per títol Gent Gran de Mollerussa. Aquesta composició va ser cantada per la coral Ressò de l’Albada l’any passat amb motiu de de la Capitalitat de la Sardana i ara ha estat adaptada per als onze instruments de la cobla pel pianista i compositor cerverí, Jordi Castellà, a petició de l’Agrupació Sardanista. Així ho han explicat l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l’Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, i la mateixa compositora, la qual s’ha mostrat molt il·lusionada per complementar el repertori de les seves composicions amb una sardana.

L’Aplec de la Sardana, que començarà a partir de 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al pavelló poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla, com a formacions encarregades del repertori sardanístic, el qual inclourà, a més de la nova, les tres sardanes que es van estrenar l’any passat amb motiu de la Capitalitat, segons ha explicat Fabrés. La jornada es completarà amb una exhibició per a colles improvisades i el sorteig de diferents obsequis als assistents gràcies a la col·laboració d’una dotzena d’empreses i comerços de la ciutat.

Un dels punts culminants de l’aplec serà el tradicional sopar obert a tothom i que començarà a partir de 2/4 de 10 de la nit. El preu del menú és de 15 euros i tots els que vulguin apuntar-s’hi ho poden fer a través del telèfon 615160414 tots els dies de 7 a 9 del vespre. La previsió és igualar els més de 200 participants de l'any passat.

També s’ha presentat el cartell de l’aplec fruit de la segona edició del concurs de cartells, que va comptar amb la participació d’alumnes de primària i secundària dels centres escolars de Mollerussa i que va tenir com a guanyadora Edit Rubinat, de 6è del col·legi El Carme, mentre que el segon premi va ser per Maria Berenguer, de 6è de l’escola Pompeu Fabra, i el tercer premi se’l va endur Maria Civit, també de 6è d’El Carme. El concurs, organitzat pel Servei Educatiu del Pla d’Urgell en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, té per objectiu acostat el món sardanista als escolars. 

L’entitat conservacionista Egrell ha alertat a l’Ajuntament de Mollerussa que dues espècies vulnerables tenen el seu hàbitat a la part de la banqueta del Canal d’Urgell que passa per la ciutat i que no està revestida amb formigó. Es tracta d’una rata d’aigua, (Arvicola sapidus), un petit mamífer rosegador que mesura entre 16 i 23 centímetres tot i que té una cua de 12 centímetres de mitjana, i la bavosa de riu (Salaria fluviatilis), una espècie de peix d’uns 15 centímetres, allargat i sense escames.

Egrell ha informat a l’Ajuntament després que aquest volgués recuperar per la Festa Major l’activitat de la Milla Nàutica, que va ser suprimida al 2008 després de 18 edicions i que consistia en una baixada d’embarcacions casolanes.

Després de ser coneixedors de l’existència d’aquestes dues espècies animals vulnerables, l’alcalde, Marc Solsona, ha explicat que “hem optat per no recuperar, ara per ara, aquest esdeveniment per tal de contribuir a mantenir la seva presència en l’ecosistema del canal, ja que són indicadors del bon estat del mateix”.

Solsona ha recordat que el consistori s’ha adherit recentment al manifest de la plataforma Canal Viu en defensa de les arbredes del canal i del seu entorn i que, “per coherència, no tindria sentit afavorir un ús lúdic que perjudica aquesta defensa”.

S’ha de recordar que l’Ajuntament va elaborar l’any passat per aquestes dates una enquesta a través del programa de la Festa Major per saber si la ciutadania volia recuperar la Milla Nàutica. La majoria dels que van respondre, que val a dir que va ser un percentatge poc nombrós, van avalar la seva recuperació.

Les embarcacions que participaven a la Milla Nàutica havien de recórrer el tram que va des del pont del Salt dels Llums fins al pont de la Farinera, que és precisament el tram de la banqueta del Canal d’Urgell que no està revestit. 

L’Ajuntament de Vila-sana, amb la col·laboració de Boira Experience, organitzarà la primera edició de la Marxa de l’Anell, una trobada esportiva especialment pensada per als amants del running que permetrà als participants descobrir els encants de bona part del terme municipal des d’una nova i atractiva perspectiva. La cita, que se celebrarà el diumenge 18 de juny, ja ha obert inscripcions.

La Marxa de l’Anell, de dificultat mitjana, es podrà realitzar a peu o corrent, però no tindrà un caràcter competitiu, de manera que no serà puntuable per a cap prova inclosa del calendari competitiu català. El punt de sortida estarà ubicat al Parc del Plataner-Piscines de Vila-sana, des d’on s’iniciarà la cita a les 8.30 hores.

Tindrà un recorregut total de 21 quilòmetres, perfectament senyalitzats, que recorreran bona part del terme municipal de Vila-sana, un trajecte pla i per camins de terra, un fet insòlit per aquests tipus de distàncies, on el recorregut acostuma a transcórrer per damunt d’asfalt. A més, els participants podran gaudir dels fantàstics paisatges que ofereix el Pla d’Urgell, com el de l’estany d’Ivars i Vila-sana entre d’altres.

Pels que no estan acostumats a les distàncies llargues, també s’ha creat una versió més curta de 14 quilòmetres que sortirà de Vila-sana, donarà el tomb a l’estany i tornarà al lloc d’inici de la marxa.

Al llarg del recorregut, i en finalitzar la prova, hi haurà diferents punts d’avituallament que comptaran amb un gran nombre de productes de proximitat per fer més suportable aquesta marxa.

Podeu trobar més informació a: http://www.marxadelaboira.cat/marxa-de-lanell/.

Us podeu inscriure a: http://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=983.

L’Ajuntament de Mollerussa ha començat les obres per habilitar tres noves portes al Pavelló Pla d’Urgell amb l’objectiu de poder incrementar l’aforament fins a 3.000 persones, seguint així el pla d’autoprotecció d’aquest equipament. Les obres, que han de quedar enllestides aquest dijous per tal que ja siguin operatives el divendres de Festa Major, les duu a terme l’empresa Garrofé SAU, la qual es va adjudicar el projecte que té un import de 13.483 euros. Les tres noves portes, a més, estaran senyalitzades degudament amb il·luminació d’emergència.

Aquesta mesura servirà per incrementar la seguretat d’aquest equipament, que acollirà durant la Festa Major els concerts de nit en els que es preveu una gran afluència de públic, sobretot la de dissabte en què el grup Txarango presenta el seu nou disc El cor de la terra i per al qual ja s’han exhaurit les entrades que s’havien posat a la venda per internet i només en quedaran un centenar a taquilla.

Així mateix i també per motius de seguretat, durant aquest concert de dissabte a la nit es modificarà la circulació en aquella zona ja que es prohibirà tant l’estacionament com el trànsit de vehicles per un tram de l’avinguda del Canal, el que hi ha just al davant del Pavelló Pla d’Urgell. Els cotxes seran desviats per l’avinguda de la Fira i dirigits cap a les zones d’aparcament habilitades a l’esplanada del darrera de l’equipament.

 

Vilanova de Bellpuig adequarà el cementiri del poble gràcies a l’aportació que farà la Diputacio de Lleida. Aquesta ha estat una de les qüestions que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Vilanova de Bellpuig,  Joan Trull, han tractat en la reunió que van mantenir aquest dimarts.

La Diputació de Lleida té una línia d’ajuts adreçada als ajuntaments per a l’ampliació, adequació i manteniment dels cementiris municipals i dels immobles destinats a tanatoris o sales de vetlla, així com també per al seu equipament.

L’Ajuntament de Mollerussa estrenarà demà les 40 places d’aparcament municipal gratuït que s’han habilitat en una parcel·la particular, amb entrada des de l’avinguda Catalunya i sortida al carrer d’Enric Granados. Així mateix, es tornarà a obrir el pàrquing públic que s’està condicionant des de dilluns a l’avinguda de Negrals i que té capacitat per una seixantena de vehicles. Pel que fa a les obres de millora que s’han iniciat en dos aparcaments públics més, el del carrer Domènec Cardenal amb sortida al carrer de Ponent i el del carrer Acadèmia, està previst que els treballs finalitzin, si les condicions meteorològiques ho permeten, el proper divendres per tal que el cap de setmana ja estiguin de nou en funcionament.

Aquestes millores formen part d’una estratègia per millorar les condicions de diferents parcel·les privades que estan cedides en conveni  al consistori per habilitar-les com a aparcament públic gratuït, en concret aquestes quatre parcel·les suposen al voltant de 150 places en zones properes al centre. Les obres, que van ser adjudicades a  Romà Infraestructures i Serveis SAU per un pressupost de 34.741 euros, han consistit en reblar amb terra el terreny per afavorir les pendents que permetin evacuar les aigües quan plou i aplicar un doble tractament superficial amb grava i reg asfàltic per evitar la pols i el fang.

 

 

La Festa Major de Mollerussa, que tindrà lloc del 18 al 21 de maig, comptarà amb un ampli programa amb més de 50 activitats culturals i esportives en les quals destaca l’estreta col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat, el qual s’ha bolcat un any més en l’organització, ja que més d’una vintena d’entitats s’hi ha implicat directament. Per aquest motiu, l’alcalde, Marc Solsona, que va presentar el programa d’actes amb la regidora de Festes, Griselda Soteras, i representants de les diferents associacions, va explicar que l’Ajuntament vol recuperar formalment la Comissió de Festes com a òrgan de participació amb la implicació de les entitats.

Solsona també va indicar que enguany s’intensificarà la seguretat en els tradicionals jocs aquàtics que tenen lloc el divendres a les piscines municipals després de l’accident de l’any passat. Així, es prohibirà el bany lliure i els participants únicament podran banyar-se si duen a terme les activitats dirigides. També per aquest motiu, s’ha traslladat la festa de l’escuma del recinte de les piscines al parc municipal.

Pel que fa a la programació, el cartell musical l’encapçala Txarango amb la presentació del seu nou disc El cor de la terra dissabte. Altres noms són La Cosa Nostra, un concert que tindrà lloc dijous per inaugurar la Festa Major juntament amb una llonganissada popular i un espectacle de foc a càrrec de l’ARF Diables de Mollerussa, i Animal i La Banda del Coche Rojo, que actuaran divendres. Dissabte, Txarango estarà acompanyat de Raggatunning i de El Grup Fa1na. Aquest concert, juntament amb el de La Vella Dixieland, que tindrà lloc diumenge a la tarda al Teatre L’Amistat, són els únics de pagament de la Festa Major. També caldrà pagar entrada per l’actuació d’en Peyu que portarà el seu espectacle ITimeal Teatre L’Amistat dissabte.

El Jovent de Mollerussa tornarà a organitzar per segon any la Jove Fest!! dissabte a la tarda al pati de l’Escola Municipal de Música, amb un horari que s’allargarà des de les 6 de la tarda a les 11 de la nit i que comptarà amb servei de bar i música en directe dels grups Vivèrrids i El Ventilador.

La cultura tradicional també hi té un lloc destacat amb la 12a Trobada gegantera de dissabte, que comptarà amb 11 colles participants sota la batuta de l’amfitriona, la Colla Gegantera i Grallera del Casal Popular de L’Arreu, i la ja tradicional Diada Castellera de diumenge amb els Margeners de Guissona, els Castellers de Lleida i els Castellers de Cerdanyola. També cal destacar les ballades de sardanes, que tornen a la plaça Major, i els concerts i els balls de tarda a càrrec de les cobles i orquestres punteres del moment com són Maravella, Montgrins i Selvatana.

Pel públic juvenil, es repetirà amb la segona edició de XTreme Action Mollerussa al Parc de la Serra, organitzat pel Consell de Participació Adolescent en col·laboració amb Serralada i la Colla dels 50 i +, una macro-gimcana amb un total de 9 proves. Per participar-hi, cal formar equips d’entre 3 i 6 persones i inscriure’s al web www.mollerussa.cat. També hi ha previst un Aixopluc a L’Amistat amb horari més llarg de l’habitual i, com a novetat, una Festa Holi al parc municipal, on també es celebrarà el primer Concurs Infantil de Pintura Ràpida, per a nens i nenes de primària.

Pel que fa al 24è Mercat de Festa Major, organitzat per la delegació de la Cambra de Comerç amb la col·laboració de Mollerussa Comercial, comptarà amb més de 40 parades.

Altres activitats multitudinàries de la Festa Major, que manté un pressupost de 90.000 euros, seran l’11a Trobada Motera, que preveu reunir diumenge al matí més de 800 motoristes; la 19a Trobada de Bitlles amb equips de 6 municipis, i el 19è Torneig Escolar d’Escacs i el 36è Torneig d’Escacs de Partides Ràpides per equips.

Pàgina 1 de 163