L’Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació en dos paquets diferenciats la contractació de les obres de millora de 4 carrers, que estan inclosos en el Pla de Barris. Es tracta, d’una banda, dels carrers de Santa Cristina i de l’Estrella, que tenen un pressupost de licitació de 263.183 euros (IVA inclòs), i del carrer de l’Onze de Setembre i de la Ciutat de Lleida, per una altra, amb unes obres pressupostades en 277.877 euros (IVA inclòs). Totes dues contractacions tenen un termini màxim d’execució de 4 mesos, tot i que la rebaixa d’aquest termini serà un dels criteris de valoració que s’han fixat en les condicions per a l’adjudicació.

Els projectes d’execució de les obres, que ja van ser aprovats per Junta de Govern el passat 6 de juliol després d’explicar-los als veïns afectats i als grups polítics representats a l’Ajuntament, contemplen que el carrer de la Ciutat de Lleida passi a ser d’ús exclusiu per a vianants mentre que els altres tres es converteixin en carrers amb prioritat per als vianants però mantenint la circulació de vehicles per la qual cosa es planteja diferenciar-ne els paviments.

Així mateix, també es preveu actuar a la xarxa de clavegueram en els carrers de Ciutat de Lleida i Santa Cristina, on s’aprofitaran les canonades però s’incorporaran noves escomeses. També es renovarà l’enllumenat en tots quatre carrers amb la substitució de totes les làmpades de vapor de sodi per làmpades de LED i la incorporació d’una doble potència en horari de nit i en horari de matinada amb l’objectiu d’incrementar l’estalvi energètic, un estalvi que pot arribar a ser del 60%, segons el projecte.

Cal recordar que el passat 13 de juliol ja es va aprovar pel Ple l’expedient d’imposició i ordenació de contribucions especials per a la realització d’aquestes obres, que són subvencionades al 50% per la Generalitat a través del Pla de Barris mentre que el 50% restant es reparteix a parts iguals entre Ajuntament i veïnat. En aquest sentit, ja el passat 28 d’abril i també per unanimitat del Ple es va aprovar una operació de crèdit de 2 milions d’euros per finançar una part de les obres previstes dins del Pla de Barris 2017-2018.

 

L’alcalde de Vilanova de Bellpuig, Joan Trull, va prendre possessió el passat 4 d’agost del càrrec de president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Trull va explicar que seguirà la mateixa línia que el seu antecessor, Josep Maria Huguet, tot i que farà una important aposta per les noves tecnologies i per donar a conèixer als ciutadans les tasques i els serveis que du a terme l’ens comarcal.

Trull va ser nomenat president amb 11 vots a favor i 3 vots en blanc. 

L’Ajuntament de Mollerussa, a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, va tramitar durant l’any passat un total de 263 ajuts per a l’arrendament, una xifra un 5% superior a la de l’any anterior, segons va explicar l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat de la tècnica del servei, Eva Millan.

Solsona va dir també que a finals d’any la borsa duia la gestió d’un total de 71 contractes, dels quals 22 es van formalitzar al llarg de l’any passat a persones amb diferents problemàtiques socials. En aquest sentit, l’alcalde va aprofitar per fer una crida als propietaris que tinguin immobles buits perquè els posin a disposició de la borsa i així poder incrementar l’oferta d’habitatge i donar sortida a la demanda.

Pel que fa als ajuts, Solsona va indicar que les 263 que es van tramitar, 158 corresponen a convocatòries del Ministerio de Fomento que es tramiten a través de l’Agència Catalana de l’Habitatge i que han pujat un 35% respecte a l’any anterior, 92 són sol·licituds de renovació d’ajuts de convocatòries anteriors i 13 corresponen a llogaters de la Borsa d’Habitatge i persones que han perdut casa seva i estan de lloguer.

Dins l’àmbit de la tramitació d’ajudes destaca també les prestacions d’especial urgència per al pagament de deutes de lloguer o d’hipoteca. En aquest cas, durant el 2016 es van realitzar 19 sol·licituds, una menys que al 2015 i 12 menys que l’any anterior. D’aquestes, 9 van ser per deutes de lloguer, 2 per deutes d’hipoteca i 7 per processos de desnonament. A aquestes ajudes urgents cal afegir també les 9 sol·licituds que es van resoldre a través de la Mesa d’Emergències Socials.

D’altra banda i com a novetat d’enguany, des de la Borsa d’Habitatge es durà a terme al setembre una formació específica per a persones llogateres sobre manteniment de la llar i pautes d’actuació davant riscos com humitats, fuites de gas o d’aigua i sobrecàrregues elèctriques, entre d’altres.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà connexió a través de la xarxa Wi-fi en aquest espai natural recuperat per tal de facilitar la connectivitat tant als turistes com als usuaris de l’edifici de Cal Sinén, el centre d’interpretació ubicat dins d’aquest entorn.

Així ho va informar el president del Consell General del Consorci, Joan Reñé, el passat 31 de juliol després de la celebració de la reunió del Consell General, celebrada a Mollerussa, i on també es va aprovar el projecte d’instal·lació de geotèrmica a Cal Sinén amb la finalitat d’aconseguir un major estalvi en consum elèctric a l’edifici, concretament en calefacció, i, a l’ensems, permetre un major ús de les instal·lacions en temps hivernals.

El president del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, va insistir que ambdues iniciatives de millora i foment d’aquest espai s’encaminen en la direcció i la voluntat de repensar el pla d’usos i gestió de l’estany, vigent des de fa més de 15 anys.

Per al proper any, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana disposarà d’un pressupost de 379.822 euros.

Centenars de persones van reviure entre el 28 i el 30 de juliol els Firals de Bellvís, la festa que recrea la llegenda de L’anella de Cal Bufalà i recorda l’ocupació que va patir el municipi per part de les tropes de Felip IV l’any 1637 així com la posterior expulsió d’aquestes. La padrina d’honor de la 21a edició dels Firals va ser la periodista Mari Pau Huguet.

Dissabte i diumenge els centenars d’assistents van poder reviure la llegenda protagonitzada els joves Joan i Maria, que van viure un idil·li impossible i van haver de lluitar contra les adversitats i convencions de l’època per tal que la seva història d’amor tingués un final feliç. Les exhibicions de saltimbanquis, malabars i dansa van omplir el centre de la vila d’activitat així com les bagasses i les dones rentant al safareig municipal. Com és habitual, els Firals van comptar també amb un mercat de productes artesans.

L’alcalde, Joan Talarn, va comparar la història viscuda fa gairebé 400 anys amb la situació que viu actualment Catalunya. Talarn va assegurar que “fa 400 anys, el poble es va aixecar contra un poder opressor i un mal govern amb falçs i dalles. Ara, en ple segle XXI, ho tornem a fer a través de la democràcia i les urnes, per aconseguir la llibertat”.

La 30a Mitja Marató de Mollerussa, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació Atlètica Xafatolls, s’ha fixat enguany per celebrar l’aniversari rodó el repte de superar el miler d’atletes en la seva cita del proper 22 d’octubre, que està apadrinada per dos atletes de talla mundial com són Nacho Càceres, que va participar als Jocs Olímpics de Londres al 2012, i Esther Guerrero, plusmarquista en 800 metres llisos i olímpica a Río de Janeiro al 2016.

Per assolir la fita de superar el miler, l’organització va obrir ja el passat cap de setmana les inscripcions i en només 48 hores ja s’havien superat els 250 inscrits. Val a dir que fins el 15 d’agost, els atletes que vulguin apuntar-se tenen l’oportunitat de fer-ho aprofitant el preu low cost de 10 euros ja que a partir d’aquesta data s’incrementarà. També a partir d’aquest dia també s’obriran les inscripcions de la cursa de 5 quilòmetres i les de les curses infantils. Més informació sobre les inscripcions i la cursa la podeu trobar al Facebook @30mitjamaratomollerussa o la pàgina web www.amollerussa.com/mitja

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la inauguració de la restauració de la campana de Sant Sebastià i del sistema automàtic de repic de campanes de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Linyola.

Tant la campana com el circuit elèctric de repic de les campanes van quedar malmesos per la caiguda d’un llamp i la Diputació de Lleida ha aportat 10.000 euros per ajudar a finançar la reparació dels desperfectes.

Reñé ha estat rebut per l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el rector de la parròquia de Linyola, Pere Cañada, entre altres. Tant Mases com Cañada han agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida per a aquesta actuació.

En la seva intervenció, Reñé ha afirmat que “els nostres pobles són l’arquitectura bàsica del país. Són les estructures que volem mantenir”. El president de la Diputació ha afegit que “cal que preservem d’una manera molt clara els símbols locals”.

La campana restaurada, que data de 1761, és la més antiga del conjunt i ha viatjat a Alemanya per ser recuperada amb el suport de la Diputació de Lleida. En el cas d’aquesta campana, ha fet falta reomplir totes les esquerdes perquè sonin de la manera original. A les altres campanes, també se’ls han canviat les instal·lacions malmeses.

L’acte s’ha desenvolupat a l’interior de l’església i ha intercalat les intervencions de les autoritats amb diferents peces musicals. En finalitzar, els assistents s’han traslladat a l’exterior del temple per escoltar el repic de les campanes.

L’Ajuntament de Mollerussa ha retirat ja, a través de l’empresa M .y J. Gruas, SA, la coberta de fibrociment de l’edifici de l’antiga discoteca Musicland.  Les obres, amb un pressupost de 68.062 euros, inclouen també, entre altres millores, l’enderroc del paviment a la zona on s’ubicaran els nous patis de llum i la fonamentació dels mateixos així com la realització de la xarxa de recollida d’aigües d’aquests patis de llum, que són les actuacions que s’estan duent a terme a hores d’ara a l’espera que en breu es pugui instal·lar la nova coberta.

Prèviament a aquests treballs ja es va dur a terme a principis d’any les obres d’enderroc de l’interior de l’edifici. Tots aquests treballs han de permetre adequar aquest espai per a usos socioculturals com és convertir-lo en la seu de l’Agrupament Escolta Cal Met i habilitar una sala polivalent d’uns 100 metres quadrats, que ocuparia part de la que va ser la sala del darrera de la discoteca, per a activitats complementaries que puguin organitzar diferents entitats.

 

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ofereix un servei integral per acompanyar a les persones amb discapacitat en el seu procés de recerca de feina. Inclou des de l’elaboració d’un pla estratègic individualitzat fins a la seva intermediació en el mercat de treball. Destaca la gran aposta pel desenvolupament d’hores de formació competencial que han permès aconseguir que el 70% de persones que han participat en la darrera edició duta a terme a Mollerussa s’hagin incorporat al mercat de treball. La xifra demostra que la formació i l’acompanyament constant facilitat per l’entitat és la clau per  l’accés al mercat de treball actual. Cal destacar també la consolidació  de tallers específics: coaching, motivació i  de noves eines per a enfocar aquest procés que sovint pot resultar complicat.  

Aquest mes de juliol està prevista la tercera edició del mateix programa, amb places per a 30 persones que disposin del certificat de discapacitat (mínim 33%) o tinguin una incapacitat laboral total i que es trobin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. Les persones interessades cal que es posin en contacte amb la seu d’ASPID a Mollerussa a través del telèfon 973 711 313 (Consell Comarcal Pla d’Urgell)  per concretar una cita.

Els serveis d’ASPID a la comarca són possibles degut al conveni de col·laboració vigent que l’entitat disposa amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Ajuntament de Mollerussa, qui possibilita la prestació d’aquests serveis especialitzats d’orientació i intermediació laboral a la comarca.

Lo Vermutet de Mollerussa engega la temporada 2017 aquest diumenge 30 de juliol als jardins de la Casa Canal. A partir de les 12 del migdia, i amb la participació de 13 establiments, la iniciativa s'oferiran prop de 4.000 tapes a 1,5 €, el mateix preu que tindrà la consumició de beure.

El lloc triat per a aquesta primera cita ja va acollir amb èxit la darrera edició del 2016, al mes de setembre, amb una molt bona afluència d’assistents.

El grup local Fa1na, el Dj Mistery i l'animació de Disco Mòbil Dance Kids seran els encarregats d’amenitzar la trobada d’aquest diumenge.

La iniciativa manté el tradicional concurs de tapes, un reconeixement per a “la tapa més popular”, a aquella que compta amb més acceptació per part dels consumidors, sent la que abans s’acabi, així com per a “la tapa millor presentada” i a “la millor tapa”, aquestes dues valorades per un jurat.

Aquest és el tercer any des que Fira de Mollerussa organitza aquesta activitat, nascuda de la mà d’un grup d’establiments amb l’objectiu de recuperar l’hora del vermut del diumenge a preus populars.

Lo Vermutet del juliol comptarà amb la participació dels següents establiments: Bar del Canal, Bar restaurant XXL, Café Bunker, El Cafetó, El Nou 19, Krostó, La Baguettina, Lo Xiringuito de les Piscines, Pastisseria-Cafeteria Ma. Àngels, Patet, Peixateria Montilla, Sala One i Xarcuteria-Carnisseria Porté.

 

Pàgina 1 de 166