Dijous, 20 Desembre 2018 13:56

La Granadella i el Soleràs recrearan els dies 28 i 30 els tràgics bombardejos que van patir fa 80 anys durant la Guerra Civil

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de les recreacions. Presentació de les recreacions. Diputació de Lleida

La Granadella i el Soleràs celebraran la sisena edició de la recreació dels bombardejos de la Guerra Civil els dies 28 i 30 de desembre.

L'objectiu de la iniciativa és recrear la destrucció, la por i el caos que van patir aquestes dos viles de les Garrigues ara fa 80 anys amb motiu dels bombardejos de la Guerra Civil espanyola, que es van produir pels volts de Nadal. Com a gran novetat, s’incorpora, per primera vegada, el municipi del Soleràs.

En la presentació, el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha destacat que es tracta d’un acte cultural de rememoració dels episodis que van suposar una especial virulència en els combats i amb els bombardejos de l’aviació.

Per la seva banda, l’alcalde de la Granadella, Carles Gibert, ha explicat que els fets es van produir en unes dates especialment sensibles per a la població civil, perquè van bombardejar durant les festes de Nadal, la gent es va haver de refugiar en coves i altres indrets no preparats, i molts d’ells van haver de marxar a l’exili.

Finalment, l'alcalde del Soleràs, Jordi Sarlé, ha recordat que, entre els mesos d’octubre i març de 1938, es va produir l’assetjament al Soleràs i això va suposar que es generessin moltes situacions que ara, molts anys després, alguns dels supervivents “hagin començat a explicar anècdotes que alguns que ja tenim alguns anys no havíem escoltat mai”.

Entre els actes, està prevista la celebració d’un cicle de xerrades amb estudiosos de la temàtica i diferents testimonis supervivents de l’època, així com la inclusió de diverses rutes guiades pels escenaris de la Guerra Civil de la vila de la Granadella.

Llegit 159 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar